Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ντιναμό Κιέβου - ΑΕΚ 0-0 για το Europa League

Η ΑΕΚ υπερέβαλε εαυτόν στον επαναληπτικό με την Ντιναμό Κιέβου, για να πάρει το εισιτήριο για τους 16 του Europa League, ωστόσο η τύχη της γύρισε την πλάτη στο «Ολιμπίνσκι», με το τελικό 0-0 να γέρνει την πλάστιγγα της πρόκρισης υπέρ των Ουκρανών (1-1 είχε λήξει το πρώτο ματς).
Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν μονότερμα τους γηπεδούχους στη μεγαλύτερη διάρκεα του ματς, χάνοντας αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο η μπάλα δεν ήθελε να μπει με τίποτα στα δίχτυα.

Έτσι η ομάδα του Χιμένεθ, αποχαιρέτησε αήττητη τη διοργάνωση, γεμίζοντας υπερηφάνεια τους οπαδούς της και όλος τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες φίλαθλους, για την κατάθεση ψυχής στο χιονισμένο «Ολιμπίνσκι».

Ο τεχνικός της «Ένωσης» είχε «διαβάσει» τον αντίπαλό του και πιέζοντας ψηλά η ομάδα του πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα με διαδοχικά κλεψίματα και εύκολες κατοχές της μπάλας.

Η ΑΕΚ έχασε μάλιστα και κλασική ευκαιρία στο 6΄ όταν ο Μπόικο με έγκαιρη έξοδο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Αραούχο, μετά από κάθετη του Γκάλο. Βλέποντας όμως ο τεχνικό της Ντιναμό τον δικέφαλο να κυριαρχεί «απάντησε» φέρνοντας ενισχύσεις από το κέντρο του γηπέδου.

Η κυκλοφορία των γηπεδούχων βελτιώθηκε κατακόρυφα και μετά το 20λεπτο άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 24΄ η «μοίρα» του αγώνα λίγο έλειψε να αλλάξει από τη λάθος συνεννόηση του Μπόικο με τον Γκάρμας που είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα των Ουκρανών.

Εντούτοις πριν περάσει τη γραμμή πρόλαβε και έδιωξε ο Μορόζιουκ, σώζοντας τους γηπεδούχους από σίγουρο (αυτο)γκολ.

Η πρώτη σπουδαία στιγμή των γηπεδούχων δημιουργήθηκε στο 27΄ από κεφαλιά του Σεπελίεφ μετά από κόρνερ και τον Αραούχο να αποκρούει επίσης με το κεφάλι, κρατώντας το «μηδέν».

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (51΄) ο Μασούντ «πέταξε στα σκουπίδια» τη δυνατότητα να δώσει στην ΑΕΚ το προβάδισμα. Από πολύ έξυπνη παράλληλη μπαλιά του Μπακασέτα, ο Ιρανός βρέθηκε μόνος μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά... κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ καθώς έβαλε υπερβολική δύναμη, ενώ αρκούσε να την... φυσήξει για να τη στείλει στα δίχτυα. Λίγο νωρίτερα ο Μπόικο είχε εξουδετερώσει πολύ δύσκολα το σουτ του Μπακάκη.

Ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου λίγο έλειψε να επιβεβαιωθεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Μετά το «γκολ που δεν χάνεται» από τον Μασούντ, στο 55΄ ο Ζούνιορ Μοράες με υπέροχη ατομική προσπάθεια πλάσαρε τον Μπάρκα, όμως έτρεξε σα βέλος ο Μπακάκης και πρόλαβε να διώξει με τάκλιν.

Το ματς απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό με τους γηπεδούχους να αντιλαμβάνονται ότι ήταν λάθος να στηρίζονται στο 0-0.

Πάντως ήταν πολύ τυχεροί που είχαν αποφύγει έως τότε το γκολ από την ΑΕΚ η οποία ήταν σαφέστατα ανώτερη στη δημιουργία, την αλληλοκάλυψη, το passing game. Στη συνέχεια η πίεση προς τον Μπόικο έγινε ακόμα πιο έντονη, με τους Λάζαρο και Γκάλο να «οργιάζουν» από δεξιά, με επικίνδυνα σουτ, την ώρα που η ουκρανική περιοχή εξέπεμπε καθε λίγο και λιγάκι SOS.

Η Ένωση τα έκανε όλα τέλεια στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο το μόνο που έλειπε ήταν ένα γκολ. Ένα γκολ για την πρόκριση. Ο Χιμένεθ στη συνέχεια ανακάτεψε την τράπουλα, έκανε αλλαγές, ωστόσο σταδιακά η ομάδα του έχασε τη φρεσκάδα της, ενώ το ματς έμπαινε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 84΄ μάλιστα ο Μπάρκας νίκησε τον Γκονζάλες σε τετ-α-τετ, γλιτώνοντας από τα χειρότερα την ομάδα του, η οποία όμως δεν μπορεσε να σκοράρει, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Κίτρινες: Μοράες - Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μασούντ, Τσιγκρίνσκι

Nτιναμό Κιέβου (Αλεκσάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίδης Κάναάρ, Μορόζιουκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ (76΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Γκάρμας, Τσιγκάνκοφ, Ζούνιορ Μοράες (90+3΄ Σαπαρένκο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70΄ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιακουμάκης), Αραούχο


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: