Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πώς επηρεάζει το Facebook τους φοιτητές;

5 τρόποι με τους οποίους η γνωστή πλατφόρμα έχει αντίκτυπο στην ζωή σου!
Υπάρχει μια ειρωνεία σε όλο αυτό. 

Κυρίως, αν σκεφτείς ότι το Facebook δημιουργήθηκε από φοιτητές για φοιτητές. 

Βέβαια, η κοινωνική πλατφόρμα αυτή δικτύωσης έχει εξελιχθεί πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της και έχει επηρεάσει τις ζωές πολλών ανθρώπων κι όχι μόνο φοιτητών.

Παρόλα αυτά, εγώ θα επικεντρωθώ σε αυτή τον φοιτητών.

 Ναι, το Facebook σε βοηθάει να επικοινωνείς με τους φίλους σου, την οικογένειά σου –ειδικά αν είσαι μακριά-, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και αρνητικό -σε πολλές περιπτώσεις- αντίκτυπο, στην ζωή ενός φοιτητή.

Δες παρακάτω, 5 τρόπους με τους οποίους μπορεί το Facebook να επηρεάζει την ζωή σου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Education Database Online και που δείχνει πώς η πλατφόρμα, επηρεάζει τις αποδόσεις σου στην σχολή, τα συναισθήματά σου και την καθημερινότητά σου.

Το Facebook σε αφήνει… άφραγκο
Ενώ οι χρήστες του Facebook είναι πιο πιθανό να πάρουν μέρος σε μια δραστηριότητα στην σχολή που έμαθαν ότι γίνεται μέσω αυτού, αλλά από την άλλη 85% αυτών λόγω του ότι το χρησιμοποιούν συνέχεια, δεν ψάχνουν για δουλειά, άρα δεν βγάζουν λεφτά.

Είναι εθιστικο
Ναι, το ήξερες αυτό μάλλον, αλλά γνώριζες ότι είναι 350 φορές πιο εθιστικό από το τσιγάρο; Μετά από 24 ώρες συνεχούς χρήσης στο Facebook φοιτητές άρχισαν να νιώθουν άγχος, στεναχώρια και γενικά λίγο… περίεργα.

Αποσπάει την προσοχή
Διαβάζοντας ενώ χρησιμοποιείς το Facebook, θα έχεις 20% πιο χαμηλούς βαθμούς, μιας και οι φοιτητές που το χρησιμοποιούν συχνά, έχουν την τάση να διαβάζουν λιγότερο.

Είναι μοναχικό
Πάνω από 45% των φοιτητών που χρησιμοποιούν το Facebook πιστεύουν ότι είναι πιο δυστυχισμένοι από τους φίλους τους, με 25% αυτών να έχουν συμπτώματα κατάθλιψης, κάτι που εκφράζουν και μέσω του status τους στην πλατφόρμα.

Σε «μεταμορφώνει» σε ναρκισσιστή
Οι φοιτητές που αλλάζουν διαρκώς τα προφίλ τους και ποστάρουν διαρκώς φωτογραφίες τους, αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Παρόλα αυτά, η πολύ χρήση αυτού, αλλά και μετρώντας κάθε τρεις και λίγο τα likes, τους μετατρέπουν σε ναρκισσιστές..
Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ

ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: