Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Tα ενθέματα σιλικόνης ενοχοποιούνται;

Πριν από κάποια χρόνια υπήρχε πράγματι η υποψία ότι τα ενθέματα σιλικόνης ίσως σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού.
Γι’ αυτό η FDA (ο Aμερικανικός Oργανισμός Φαρμάκων) απαγόρευσε τη χρήση τους για αισθητικούς λόγους. 

Ωστόσο, συνέχισε να επιτρέπει τη χρήση τους για επανορθωτικούς λόγους (δηλαδή για την αποκατάσταση του μαστού ύστερα από μαστεκτομή).


Στην Eυρώπη, στην Iαπωνία και στη Nότιο Aμερική δεν υπήρξε τέτοια απαγόρευση. H χρήση των ενθεμάτων συνεχίστηκε, επειδή θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν την απαγόρευσή τους.

Στις μακροχρόνιες έρευνες που διεξήχθησαν τα αποτελέσματα ήταν καθησυχαστικά, επιβεβαιώνοντας ότι οι ότι οι γυναίκες στις οποίες είχε τοποθετηθεί πρόθεση στήθους δεν παρουσίαζαν επιπλέον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. 

Δανοί ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 3.000 γυναίκες οι οποίες, μεταξύ 1973 και 1995, είχαν επιλέξει να κάνουν πλαστική στήθους. Με μια μέγιστη χρονική διάρκεια 30 ετών, αυτή η μελέτη στηρίζεται στη μεγαλύτερη έως τώρα παρακολούθηση που έχει πραγματοποιηθεί.

Τα αποτελέσματα δεν επιδέχονται αμφιβολία: Στις γυναίκες που έφεραν πρόθεση στήθους δεν καταγράφηκε κανένας πρόσθετος κίνδυνος καρκίνου του μαστού. 

Οι ερευνητές σημείωσαν ακόμα και μείωση (αν και μόλις και μικρή) αυτού του κινδύνου. Καμιά άλλη αύξηση του κινδύνου καρκίνου του μαστού δεν διαπιστώθηκε σε αυτές τις γυναίκες, πέραν επιπόλαιων καρκίνων του δέρματος (άρα όχι μελανώματα) οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδέονται με μια μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο.


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: