Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Κέρκυρα - Πανιώνιος 0-1

Η κεφαλιά του Ντουρμισάι έδωσε τη νίκη (1-0) στον Πανιώνιο στο «κλειστό» ματς της Κέρκυρας, στο οποίο αμφότεροι οι αντίπαλοι αστόχησαν από την άσπρη βούλα!
Στην μπάλα μετρά το αποτέλεσμα. Το σημερινό παιχνίδι της Κέρκυρας όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας, όμως οι «κυανέρυθροι» είχαν την... ουσία και χάρις στο γκολ του Ντουρμισάι κέρδισαν 1-0 και έτσι έφυγαν από το νησί με τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάταξη 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τον Σπίνουλα δεξί μπακ, τους Ιωάννου, Βενέτη στα στόπερ, τον Σοϊλέδη αριστερό μπακ, τους Σιόντη, Κέβιν στον άξονα, τους Επστάιν, Νούνιες στα άκρα και τον Ζορμπά πίσω από τον Τουράμ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κότνικ στο τέρμα, τον Βλάχο στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Γκιοατά, Μπανανά στα στόπερ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τους Κόρμπο, Σαββίδη στον άξονα, τους Λάμπρου, Μασούρα στα εξτρέμ, τον Μασούντ σε ρόλο οργανωτή και τον Ντουρμισάι μοναδικό προωθημένο.

Το ματς ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο και μέχρι το ημίωρο δεν υπήρξε κάποια εκατέρωθεν ουσιαστική ευκαιρία. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, δεν αναπτύσονταν σωστά και από την αναμέτρηση απουσίαζε ο ρυθμός.

 Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον σχετικό έλεγχο, αλλά μέχρι εκεί. Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Χατζισαφί απώλεσε την πρώτη καλή ευκαιρία και το παιχνίδι άρχισε να «ζεστένεται». 

Μέχρι που ξεκίνησε ο ... κύκλος των χαμένων πέναλτι, όπου σε διάστημα περίπου 10 λεπτών οι δύο ομάδες αστόχησαν από μία φορά φορά από τα 11 βήματα. Αρχικά οι Φαίακες με τον Τουράμ στο 38' και μετά οι «κυανέρυθροι» με τον Μασούντ στο 45'. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι αντίπαλοι πορτιέρο Κότνικ και Γιαννακόπουλος αντέδρασαν σωστά (εκείνος της Κέρκυρας με την βοήθεια και του δοκαριού του) και έτσι η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον Πανιώνιο ένα« «κλικ» πιο ορεξάτο και τελικά βρήκε το γκολ από τον Ντουρμισάι στο 53'. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς πήρε άλλη τροπή. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν διαδρόμους και πρόσεχαν τα «μετόπισθέν» τους, ενώ οι γηπεδούχοι αναζητούσαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα καρέ. Ομως δύσκολα τον έβρισκαν, καθώς οι «κυανέρυθροι» με σωστό τακτικό προσανατολισμό, δεν έδωσαν... δικαιώματα πλην μιας-δυο περιπτώσων που απειλήθηκαν από τον Τουράμ.

MVP: Ο Κότνικ. Στο 38' απέκρουσε το πέναλτι του Τουράμ και στο 56', αμέσως μετά το γκολ του Ντουρμισάι είπε ξανά «όχι» στον αντίπαλο φορ που τον απείλησε με σουτ. Ιδιαίτερα όμως η πρώτη του επέμβαση ήταν καθοριστική.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χατζισαφί. Είχε μια-δυο καλές επιθετικές στιγμές και πλαγικόπησε ακρκετές φορές. Ο Ιρανός ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Επστάιν. Από έναν παίκτη της δικής του εμπειρίας αλλά και αξίας, οι Φαίακες περίμεναν πολλά περισσότερα. Δεν έπαιξε το ένα εναντίον ενός, δεν πήρε πρωτοβουλίες και «χάθηκε» για όσο διάστημα αγωνίστηκε.

Η ΓΚΑΦΑ: Το πέναλτι που υπέπεσε ο Μπανανά. Ηταν μόνος του, δεν πιέζονταν και έδιωξε με το χέρι μέσα στη περιοχή του Κότνικ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ηρεμο βράδυ είχε ο Κουτσιαύτης και οι βοηθοί του. Μοναδική φάση που «έχασαν» ήταν ένα οφ σάιντ κατά της Κέρκυρας στο δεύτερο μισό, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι που καταλογίστηκε κατά τους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ηταν ένα παιχνίδι που «φώναζε» ότι θα κριθεί στο 1-0. Ο Πανιώνιος «βρήκε» το γκολ, μετά αμύνθηκε σωστά και κόντρα σε μία ομάδα που έδειξε να έχει «θέμα» στην ανάπτυξή της, πήρε τη νίκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (78' Γκόμες), Βενέτης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Κέβιν (80' Βάργκας), Νούνες, Ζορμπάς, Επστάιν (61' Μεληκιώτης), Τουράμ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου (90'+2' Σαραμαντάς), Μασούντ, Μασούρας (81' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (87' Ταπόκο)


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: