Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τι θα γίνει τελικά με τα ανασφάλιστα οχήματα

Η προθεσμία της 14ης Ιουλίου, η επιστροφή των προστίμων και οι νέες διασταυρώσεις
Προσωρινή ανακούφιση έφερε για χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων το «πάγωμα» του παραβόλου των 250 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν όσοι βρεθούν να μην έχουν ασφαλίσει το όχημά τους, καθώς σε περισσότερες από 300.000 περιπτώσεις οι διασταυρώσεις έβγαλαν σοβαρά λάθη, με αποτέλεσμα να λάβουν «ραβασάκια» για την πληρωμή του παραβόλου ακόμα και... νεκροί.

Τα λάθη, όπως διαπιστώθηκε, οφείλονται στις διαφορές μεταξύ των στοιχείων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, του υπουργείου Μεταφορών και των ΔΟΥ. Σε πολλές περιπτώσεις, άνθρωποι που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους ή τα έχουν παραδώσει προς απόσυρση έλαβαν ειδοποιήσεις πληρωμής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ίδιο συνέβη σε ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία έχουν κλαπεί.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για να λυθεί το πρόβλημα, που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, ήταν να δοθεί παράταση έως τις 14 Ιουλίου, ώστε οι πολίτες είτε να διορθώσουν τα λάθη, αν πρόκειται για λάθος, είτε να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αν δεν τα έχουν ήδη ασφαλίσει, χωρίς να πληρώσουν τα 250 ευρώ, καθώς τα ηλεκτρονικά παράβολα που έχουν εκδοθεί θα ακυρωθούν. Παράλληλα, όσοι έχουν ήδη πληρώσει το παράβολο θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Στο διάστημα αυτό έως και τις 14 Ιουλίου θα γίνει επανέλεγχος της λίστας και ενδεχομένως νέα διασταύρωση για να εντοπιστούν οι ανασφάλιστοι, ώστε να αποφευχθούν αυτή τη φορά τα λάθη. Παράλληλα, θα γίνει νέος έλεγχος και στα πάνω από 300.000 «ραβασάκια» στα οποία εντοπίζονται λάθη.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η «περίοδος χάριτος», από τις 15 Ιουλίου και έπειτα δηλαδή, προβλέπεται κλιμάκωση του προστίμου ανάλογα με τα κυβικά για όσους ακόμα δεν θα έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους. Για παράδειγμα, το πρόστιμο θα μειωθεί σε 100 ευρω για μηχανές, σε 200 ευρώ από 250 ευρώ για αυτοκίνητα ως 1.000 κ.ε., ενώ θα παραμείνει στα 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: