Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-1 για τα Play off


Αυτή τη φορά ο Πρίγιοβιτς δεν πέτυχε γκολάρα, αλλά μια δική του προσπάθεια και μια... καραμπόλα στον Ρισβάνη χάρισαν στον ΠΑΟΚ πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου και έφεραν πιο κοντά τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτοσκοπός ήταν το τρίποντο για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. 

Οι συγκυρίες ήταν ιδανικές για τον Δικέφαλο, ελέω και των πολλών απουσιών που είχε η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς να γνώριζαν εξ’ αρχής πως ενδεχόμενο διπλό, θα έβαζε την ομάδας του σε θέση ισχύος για την κατάληψη της 1ης θέσης στα πλέι οφ.

Προβάδισμα με αυτογκολ

Ο Σέρβος τεχνικός, έδωσε φανέλα βασικών στους Κρέσπο, Πρίγιοβιτς και Ενρίκε, σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας, επιλέγοντας σχηματισμό 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και ευτύχησε νωρίς να ανοίξει το σκορ με τον Ρισβάνη άθελά του στο 14’ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή, έπειτα από την ωραία προσπάθεια του Κάμπος και το γύρισμα του Πρίγιοβιτς πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό όπως ήταν λογικό, έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, που είχαν συνολικά τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 45’ και έφτασαν και κοντά στο 0-2 πρώτα με τον Τσίμιροτ (26’), και έπειτα με τον Μπίσεσβαρ (29’) όμως το τελείωμα του Ολλανδού δεν ήταν το ιδανικό.

Παρόλα αυτά, η ομάδα της Ν. Σμύρνης, είχε κι αυτή την στιγμή της με τον Γλύκο να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μπεν, σώζοντας την εστία της ομάδας του.

Αργός ρυθμός, μηδαμινές φάσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με τον ρυθμό να είναι πεσμένο συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος ευρισκόμενος πίσω στο σκορ, προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του, με τον ΠΑΟΚ, που η αλήθεια είναι πως έχασα την φρεσκάδα του στο δεύτερο μισό του αγώνα, να προσπαθεί να «χτυπήσει» κυρίως από τα άκρα, με τον γρήγορο Ενρίκε.

Τα λεπτά του αγώνα κυλούσαν δίχως να υπάρξει κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι και το 70’ της αναμέτρησης, με τους δύο τεχνικούς να έχουν προχωρήσει σε αρκετές διορθωτικές κινήσεις με την είσοδο «φρέσκων» παικτών στις ενδεκάδες τους.

Στο 74' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-2 όμως ο Μπαντής είχε "απάντηση" στο ωραίο πλασέ με το εξωτερικό φάλτσο του Δημήτρη Πέλκα, που είχε λίγο νωρίτερα περάσει στο παιχνίδι (σ.σ. αποδοκιμάστηκε και από τον κόσμο των γηπεδούχων).

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντιέγκο Μπίσεσβσαρ να απωλέσει μία ακόμα καλή ευκαιρία για να... τελειώσει την υπόθεση νίκη με την κεφαλιά του Ολλανδού, έπειτα από την γλυκιά σέντρα του Πέλκα, να περνάει άουτ.

Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το δεύτερο σερί του τρίποντο, να φτάνει τους 8 βαθμούς (σ.σ. εκρεμμεί η απόφαση για το παιχνίδι της Λεωφόρου) και πλέον θα παίξει στο ΟΑΚΑ την πρωτιά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (58’ Σταυρόπουλος) , Γκοϊοτά, Σαββίδης (80' Bουκελάτος), Μπεν, Ταπόκο, Κόρμπος, Καθάριος, Μασούρας (53’ Μαχμούτοβιτς).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Πούγγουρας (46’ Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (68’ Πέλκας), Ενρίκε (86' Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Σπύρος Ρισβάνης. Ο κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου, άθελά του έγινε ο... μοιραίος παίκτης της ομάδας του με το γκολ που πέτυχε εις βάρος της ομάδας του, το οποίο όπως αποδείχτηκε ήταν και το καθοριστικό για τον τελικό νικητή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Νίκη... πρωτιάς πέτυχε στη Ν. Σμύρνη ο ΠΑΟΚ, που με το τρίποντό του, διατηρεί την τύχη στα δικά του χέρια σε ό,τι αφορά την "μάχη" της πρώτης θέση στην διαδικασία των πλέι οφ.

Ο.... ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Καλή η διαιτησία του Αρετόπουλου και των δύο βοηθών του. Σωστές οι υποδείξεις τους σε ένα παιχνίδι που γενικώς δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Εχοντας να αντιμετωπίσει τις έξι απουσίες βασικών του παικτών ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, επέλεξε μία ενδεκάδα... ανάγκης, με τον Μπεν να είναι στην κορυφή της επίθεσης και τον Γκιοτά να παίζει σε ρόλο δεξιού μπακ, με τον Μπαντή να είναι κάτω από τα δοκάρια της εστίας των "κυανέρυθρων".

Ο Βλάνταν Ιβιτς, προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο αρχικό του σχήμα (Πρίγιοβιτς, Κρέσπο, Ενρίκε) και επέλεξε ένα πιο επιθετικό σχήμα 4-3-3, το οποίο διατήρησε μέχρι το φινάλε.







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: