Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Αυτό το κινητό δεν έχει καμία απολύτως εφαρμογή! Παίρνει μόνο τηλέφωνο


Οι designers Joe Hollier και Kaiwei Tang έχουν σχεδιάσει το Light Phone, ένα κινητό τηλέφωνο που σκόπιμα δεν διαθέτει κανένα επιπλέον χαρακτηριστικό, ελπίζοντας να ενθαρρύνουν τους χρήστες να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο.
Σχεδιασμένο για να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερο τηλέφωνο, το Light Phone επιτρέπει στους χρήστες smartphone να αποσυνδέονται από τις εφαρμογές τους, ενώ εξακολουθούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου.

Ο Hollier και ο Tang ξεκίνησαν να εργάζονται για τη δημιουργία του τηλεφώνου έχοντας απογοητευτεί από τους ισχυρισμούς ότι τα σημερινά τεχνολογικά προηγμένα gadgets, υποτίθεται, ότι «κάνουν τη ζωή μας καλύτερη»


«Το τελευταίο πράγμα που πιστεύαμε ότι χρειάζεται ο κόσμος ήταν ένα άλλο app», ανέφεραν. «Υπήρχαν όλα αυτά τα προϊόντα και οι εφαρμογές που βγαίνουν αριστερά και δεξιά που όλοι ισχυρίζονται ότι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη».

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πια τίποτε άλλο, αυτά τα προϊόντα δεν σεβόντουσαν τον χρήστη ή τον χρόνο τους. Το να είμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι».


Η απάντησή τους ήταν να επαναφέρουν τα κινητά τηλέφωνα πίσω στα πιο βασικά στοιχεία τους, με αποτέλεσμα μια συσκευή με μια απλή οθόνη LCD και ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο.

Οι μόνες λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει είναι η λήψη και η πραγματοποίηση κλήσεων. Οι εφαρμογές δεν μπορούν να μεταφορτωθούν και τα μηνύματα κειμένου δεν μπορούν να σταλούν, αλλά ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου με αυτόν του smartphone.

"Το Light Phone είναι μια εμπειρία που αποκαλούμε «πηγαίνουμε στο φως», στην οποία ο στόχος δεν είναι να χρησιμοποιήσετε το Light Phone για να κάνετε πολλές κλήσεις, αλλά να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο γενικά και να διατηρήσετε την ειρήνη του μυαλού σας, παραμένοντας προσβάσιμοι από εκείνους που αγαπάτε περισσότερο», ανέφεραν.

«Η αξία του Light Phone είναι στην εκ προθέσεως έλλειψη χαρακτηριστικών του και την αυτο-ενδυνάμωση που έρχεται με τη συνειδητή απόφαση να αφήσετε το smartphone πίσω σας».





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: