Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0


Το ήθελε. Το πήρε. Μέσα σε αυτές τις τέσσερις λέξεις συνοψίζεται εν πολλοίς ό,τι συνέβη στο Καραϊσκάκη το απόγευμα της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα για την 29η αγωνιστική της Super League.
Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι του αρκούσε μονάχα ο βαθμός της ισοπαλίας για να εξασφαλίσει μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν για τα καλά το... μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για το ότι δεν αρκεί απλά η ισοπαλία! Ο πρόεδρος των Πειραιωτών επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ρέντη το πρωί της Πέμπτης και μέσες-άκρες προειδοποίησε άπαντες ότι βρίσκονται υπό κρίση ενόψει της νέας σεζόν, αρχής γενομένης από το ματς με τους Γιαννιώτες.

Όπως φάνηκε από νωρίς σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες των Πειραιωτών έλαβαν το μήνυμα και «απάντησαν» ανάλογα. Έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έφτασαν στην άνετη νίκη επί του ΠΑΣ και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 44ου τίτλου της ιστορίας του (σ.σ. εκκρεμεί φυσικά η απόφαση της τιμωρίας για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό με την ΑΕΚ) και 7ου συνεχόμενου επί εποχής Μαρινάκη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σωκράτη Κόκκαλη.

«Σφυροκόπημα» και απόλυτη υπεροχή από νωρίς

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την εξέλιξη του ματς, ο Ολυμπιακός πήρε πολύ νωρίς τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κράτησε τη μπάλα στα πόδια του με χαρακτηριστική άνεση, την κυκλοφόρησε σωστά και γρήγορα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και αντίστοιχα ανάγκασε τον αντίπαλο σε έναν απολύτως παθητικό ρόλο. Με αυτή την εικόνα του αγώνα από τα πρώτα δευτερόλεπτά του, το μόνο που απέμενε να φανεί ήταν το πότε θα μπει το πρώτο γκολ για να πάρουν όλα το δρόμο τους...

Πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν η κοντινή κεφαλιά του Φορτούνη στο 3' ενώ ο ίδιος παίκτης είχε απευθείας φάουλ άουτ στο 7'. Δύο λεπτά μετά η άμυνα των Ηπειρωτών έκοψε οριακά τον Σεμπά που είχε υποδεχθεί τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ενώ άλλο ένα τρίλεπτο αργότερα, στο 12', ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Ανσαριφάρντ ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη παρόλο που ο Ιρανός αστόχησε.

Ήρθε το πρώτο, άρχισε ο... κατήφορος

Κάπως έτσι, συνεχίστηκε το ματς με την ίδια εικόνα και τους ίδιους ρυθμούς, με τον Ολυμπιακό να έχει την απόλυτη υπεροχή σε όλες τις γραμμές και να πιέζει ασφυκτικά για το 1-0. Η επόμενη χαμένη ευκαιρία των Πειραιωτών ήταν το σουτ του Σεμπά στο 20' που «έβγαλε» ο Πασχαλάκης, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του παρά την έκταση που πήρε το σκορ, δεν κατάφερε να σώσει και την επόμενη. Ο Ολυμπιακός άνοιξε τελικά το σκορ στο 21' όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Μάριν πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Πασχαλάκη στην κεφαλιά του Ρομαό και έγραψε το 1-0. Από κει και πέρα, άρχισε ο... κατήφορος!

Στο 24' οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το 2-0 με την εξαιρετική κεφαλιά του Ντα Κόστα μετά το κόρνερ του Φορτούνη, ενώ στο 29' «καθάρισαν» το ματς μετά την ωραία προσπάθεια και σουτ του Σεμπά, την αδυναμία του Πασχαλάκη να αποκρούσει σωστά και την προβολή του Ντε Λα Μπέγια σε κενή εστία. Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε ακόμη τέσσερις ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Στο 31' το σουτ-άουτ του Φιγκέιρας, στο 33' το απευθείας φάουλ του Φορτούνη που έσωσε με εκτίναξη στο «Γ» ο Πασχαλάκης, ένα λεπτό μετά το πλασέ άουτ του Μαρτίνς και τέλος, στο 42', το πλασέ του Ανσαριφάρντ που απέκρουσε και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Χαρακτηριστικό των όσων έλαβαν χώρο στο πρώτο ημίχρονο, ήταν οι 14 τελικές του Ολυμπιακού (σ.σ. 1 οι Γιαννιώτες) και η κατοχή μπάλας στο 74%. Εικόνα διάλυσης είχε αντίθετα ο ΠΑΣ σε όλες τις γραμμές...

Δεν άλλαξε τίποτα εκτός από το σκορ...

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως προς την ροή και την εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να πιέζει για περισσότερα γκολ. Στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου 45λεπτου δεν υπήρξαν πολλές αξιόλογες φάσεις πέρα από ένα απευθείας φάουλ του Τσόρι, ενώ στο 60' ο Πασχαλάκης ήταν και πάλι αυτός που έσωσε το 4-0 διώχνοντας το σουτ του Ανσαριφάρντ.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 71', όταν μετά από μια άψογη επίθεση του Ολυμπιακού, Ανσαριφάρντ, Τσόρι και Ελιουνούσι συνδυάστηκαν, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα και ο Ντε Λα Μπέγια με δυνατό σουτ έγραψε το 4-0. Το τελικό 5-0 έγραψε στο 81' ο Τσόρι Ντομίνγκες με πέναλτι που κέρδισε ένα λεπτό νωρίτερα ο Σεμπά, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ερυθρόλευκων». Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε φυσικά και με το τελικό σφύριγμα της λήξης το Καραϊσκάκη, τόσο σε αγωνιστικό χώρο όσο και στην εξέδρα, πανηγύρισε με μια... μίνι φιέστα την κατάκτηση του 44ου τίτλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα (64' Καμπιάσο), Ρέτσος, Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Ρομαό, Φορτούνης (46' Τσόρι), Σεμπά, Μάριν (46' Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Κοζορώνης (68' Ναδάλες), Γιάκος, Νικολιάς (89' Καρανίκας), Μπουκουβάλας, Κοροβέσης, Βιντάλ (46' Μαμπουλού).
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
Τέταρτος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: