Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Βερολίνο: Η Συνθήκη της Λωζάννης ισχύει


Διευκρινίζοντας προηγούμενη δήλωση, σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάννης εξακολουθεί να ισχύει».


Νωρίτερα, προβληματισμό προκάλεσε η απάντηση του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ, ο οποίος είχε τηρήσει ίσες αποστάσεις, δηλώνοντας: «Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».

«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω, ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός», είχε αναφέρει.

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: