Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Βέροια - Παναθηναϊκός 1-1



Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος στη Βέροια με την τοπική ομάδα (1-1), στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής της Super League.


Οι «πράσινοι», που έχασαν σωρεία κλασικών ευκαιριών για να πετύχουν μία ευρεία νίκη, προηγήθηκαν στο 13΄ με τον Μπεργκ, ωστόσο, στην επανάληψη παρουσίασαν και πάλι τα γνωστά σημάδια κούρασης που δείχνουν από την έναρξη της σεζόν, με αποτέλεσμα η Βέροια, που είχε μεγάλη βραδιά τον Λόπεθ, να ισοφαρίσει στο 87΄ με τον Μπαλάφα.

Σε δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι δεν είναι έτοιμος για να στεφθεί πρωταθλητής. Έστω κι αν έχουν περάσει μόνο 5 αγωνιστικές, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» χάνουν μέσα στην έδρα τους από τη Ξάνθη με... κάτω τα χέρια και μία εβδομάδα μετά δε μπορούν να «καθαρίσουν» από το πρώτο μέρος την αναμέτρηση με τη Βέροια με τόσες κλασικές ευκαιρίες, τότε είναι ουτοπικό να μιλούν για τίτλο. Ήδη έμειναν 5 βαθμούς πίσω από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, δύο αγωνιστικές πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο Καραϊσκάκη...

Σε ρεσιτάλ χαμένων κλασικών ευκαιριών για τον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε το πρώτο μέρος, που βρήκε τους «πράσινους» να προηγούνται μόνο με 1-0. Ο λόγος που συνέβη αυτό είχε όνομα: Τζόναθαν Λόπεθ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Βέροιας ήταν κυριολεκτικά μια ομάδα μόνος του, καθώς σε πέντε περιπτώσεις είπε «όχι» στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, παρά τις απουσίες που είχαν στον άξονα (Ζέκα, Λεντέσμα).

Με το... καλημέρα στο ματς ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το γκολ. Από την ασίστ του Μπεργκ στο 8΄, ο Ιμπάρμπο βρέθηκε απέναντι από τον Λόπεθ, αλλά το πλασέ του Κολομβιανού πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά μετά από την ωραία προσπάθεια του Ιμπάρμπο και την ασίστ στο Λουντ, το σουτ του Φινλανδού από το κέντρο της μεγάλης περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Λόπεθ που απομάκρυνε.

Η κυριαρχία των «πρασίνων» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης απέδωσε καρπούς στο 13΄. Οι παίκτες του Στραματσόνι άλλαξαν ωραία τη μπάλα, τελικός αποδέκτης έγινε ο Μπεργκ που με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0). Νέα μεγάλη εμπέμβαση έκανε ο Λόπεθ στο 16΄ στο γυριστό σουτ του Ιμπάρμπο από το σημείο του πέναλτι και δύο λεπτά μετά από ασίστ του Κολομβιανού στον Μπεργκ, ο Σουηδός καθυστέρησε λίγο με αποτέλεσμα να κοπεί από τους αμυντικούς της Βέροιας πριν πλασάρει.

Η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στο 23΄ με τον Χαροντάκη να πιάνει... αέρα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην περιοχή των «πρασίνων», που συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους έχασαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Και στις δύο περιπτώσεις ο Λόπεθ είπε «όχι», αρχικά στο σουτ του Λουντ μέσα από την περιοχή στο 31΄ και στο 42΄ με το πόδι κατάφερε να διώξει τη μπάλα στο τετ-α-τετ με τον Μπεργκ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Με τον Λόπεθ να κρατάει την ομάδα του «ζωντανή» στο ματς, με τη νέα σωτήρια επέμβαση που έκανε στη γωνία του σε σουτ του Χουλτ. Από το λάθος του Στιλ (βγήκε και δεν μπλόκαρε) η μπάλα κατέληξε στον Μαλόν το βολέ του οποίου απόκρουσε στη γραμμή ο Κουτρουμπής με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι. Ο αμυντικός των «πρασίνων», πάντως, απομάκρυνε με τον ώμο και σωστά συνεχίστηκε το ματς.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» δεν το «καθάρισαν» με τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν, άρχισαν να επισκέπτονται πιο συχνά την περιοχή του Στιλ. Και τελικά δικαιώθηκαν στο 87΄ με το βολέ του Μπαλάφα έξω από την περιοχή (1-1) και απόλυτα δικαιολογημένα τα πανηγύρια τους μετά το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής: Αρ.Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Κίτρινες: Σισοκό, Ναβαλόφσκι - Βιγιαφάνες

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μαραγκός (58΄ Σισοκό), Ναβαλόφσκι, Καλί, Άρτσε, Μπαλάφας, Χαροντάκης (69΄ Σισίνιο), Βίτι, Καπετάνος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο (89΄ Ρινάλντι), Μολέδο, Ιβανόφ, Χουλτ, Κουτρουμπής (80΄ Ρέις), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ιμπάρμπο (72΄ Εμποκού), Μπεργκ.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: