Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

PMS (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο): ο εφιάλτης της κάθε γυναίκας




Και μόνο στο άκουσμα του PMS οι γυναίκες κουνούν το κεφάλι με συμπόνοια ενώ οι άντρες εξαφανίζονται τρέχοντας!
Δυστυχώς το PMS είναι ιδιαίτερα κοινό και εμφανίζεται στο 75% των γυναικών κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όλες γνωρίζουμε το συναίσθημα - ξαφνικά αρχίζουμε να κλαίμε όταν βλέπουμε το X Factor, ενώ μιλάμε απότομα στο έτερο ήμισυ χωρίς λόγο, νιώθουμε σαν να έχει έρθει το τέλος του κόσμου όταν δε βρίσκουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα στο supermarket που συνήθως πηγαίνουμε όπως και δε θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι για να αντιμετωπίσουμε τη μέρα.
Γιατί να σε ακούω να κλαις; Γιατί να χρειάζεται οι γυναίκες να βιώνουν αυτή την κατάσταση κάθε μήνα;
Οι έρευνες έχουν συνδέσει αυτά τα συμπτώματα με τη μείωση στα επίπεδα της προγεστερόνης. Όταν τη βρίσκουμε σε χαμηλά επίπεδα, τότε υπάρχει περίπτωση να προκύψουν νευρικότητα (στρες) και προεμμηνορροϊκά συμπτώματα.
Κάποιες συμβουλές από τον Ειδικό Παθολόγο, Επιστημονικό Διευθυντή της Ορθοβιοτικής, Μιχάλη Παπαχαραλάμπους που βοηθούν στη μείωση των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων:
Να αποφεύγεις τη μεγάλη κατανάλωση καφέ, τσάι και αλκοόλ
Να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες όπως τα μπισκότα, τα κέικ, τη σοκολάτα, γενικά τα γλυκά και τα ανθρακούχα αναψυκτικά
Να αυξήσεις την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και πράσινης σαλάτας
Να φροντίσεις την επαρκή λήψη πολυακόρεστων λιπών που βρίσκονται στα: ψάρια πλούσια σε ω-3 λ.ο. (βόρειων θαλασσών), αβοκάντο, αυγά από πουλερικά ελευθέρας βοσκής, ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους. (Οι έρευνες δείχνουν ότι τα μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λίπη, και κυρίως τα ω-3 λίπη, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό δύναται να μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο που σχετίζονται με την έμμηνο ρήση. Είναι δυνατό να συμπληρώσεις μια υγιεινή διατροφή με καλής ποιότητας μουρουνέλαιο για να αυξήσεις τα επίπεδα των ω-3 λιπαρών).
Να πίνεις 1.5 με 2 λίτρα φιλτραρισμένο νερό την ημέρα για να αποφύγεις το πρήξιμο της κοιλιάς
Να κάνεις ήπια προς μέτριας έντασης άσκηση 3-4 φορές την εβδομάδα για να μειώσεις την κατάθλιψη και το άγχος.
Επιπλέον, οι γιατροί μας συνταγογραφούν βιοπανομοιότυπη προγεστερόνη σε ασθενείς που πάσχουν από προεμμηνοροϊκά συμπτώματα για να τις βοηθήσουν να εξισορροπήσουν τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στο δεύτερο μισό του κύκλου τους. Ο συνδυασμός ορμονικής αντικατάστασης, τρόπου ζωής και διατροφικές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν πολλές ασθενείς να νιώθουν χαρούμενες και υγιείς καθόλη τη διάρκεια του μήνα!

Adbox Πηγή
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: