Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα 4-0


Στο «κάστρο» των Ζωσιμάδων, ο ΠΑΣ Γιάννινα θριάμβευσε με 4-0 επί της Λάρισας με χατ-τρικ του Πέδρο Κόντε και απέδειξε ότι η περυσινή εξαιρετική πορεία δεν ήταν «πυροτέχνημα», ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της Super League!


Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν να επιβεβαιώσει τη δύναμη της έδρας του και να πετύχει την τρίτη νίκη του σε πέντε ματς, καθώς ο αγώνας του με τον Λέβαδειακό το προηγούμενο Σάββατο είχε αναβληθεί λόγω του σεισμού. Η Λάρισα αντιθέτως ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτέλέσματα μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ τη Δευτέρα και να πάρει την πρώτη φετινή νίκη της μακριά από τη Θεσσαλία, παίρνοντας βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας.

Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων χειροκρότησαν τον Άγγελο Αναστασιάδη πριν τη σέντρα, μην ξεχνόντας την επιτυχημένη θητεία του στον σύλλογο την περίοδο 2011-12, με τον έμπειρο τεχνικό να ανταποδίδει, ωστόσο μέσα στο γήπεδο για μια ακόμη φορά, πέμπτη στα έξι φετινά ματς (πλην αυτού με τον Ολυμπιακό) η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ήταν στο 10ο λεπτό, όταν ο Πέδρο Κόντε βρέθηκε ανενόχλητος στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενουμένων μετά από συνεργασία Ζάιρο-Γιάκου και παραβίασε την εστία του Ζαχαρία Καβουσάκη.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Λάρισα στο 27', όταν ο Ευριπίδης Γιάκος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή της, «άδειασε» όλη την άμυνα με μία πανέξυπνη προσποίηση και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με αριστερό πλασέ. Το 2-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το προβάδισμά της, και ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στο ημίχρονο τους Κόντορ και Αβραάμ στις θέσεις των Ναβάρο και Ντέλετιτς, προσπαθώντας να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του.

Η επιθετικότητα των φιλοξενουμένων στο ξεκίνημα της επανάληψης αναχαιτίστηκε γρήγορα και τα πάντα τελείωσαν στο 52', με τον Ζάιρο να βγάζει μια αριστουργηματική πάσα 40 μέτρων στον Πέδρο Κόντε, ο οποίος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον Καβουσάκη. Οκτώ λεπτά αργότερα, μετά από ακόμη μία «φαρμακερή» αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Νταβίντ Λόπεθ Ναδάλες έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 4-0, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο και προβολή σε κενή εστία.

Ότι δεν κατάφερε να πετύχει ο Ισπανός αμυντικός θα έκανε τελικά ο συμπατριώτης του, Πέδρο Κόντε, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο 74', με αριστερό πλασέ μετά από γύρισμα του Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη. Το 4-0 ήταν και το τελικό σκορ, σε ένα υπέροχο απόγευμα για τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα και μια απόλυτα δίκαιη νίκη της ομάδας τους επί της απογοητευτικής Λάρισας, η οποία δεν έχει καταφέρει να «χτίσει» στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης (76' Κούτρης), Γιάκος (77' Δώνης), Ζάιρο (69' Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κόντε, Λίλα, Ναδάλες

Λάρισα (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (58' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Ναβάρο (46' Κόντορ), Φουρτάδο, Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ)

Το ταμείο του αγώνα

Και οι δύο ομάδες μπήκαν με πάθος στην αναμέτρηση και διεκδίκησαν με πείσμα όλες τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά η αποτελεσματικότητα του ΠΑΣ έκανε τη διαφορά και στο πρώτο ημίωρο το σκορ ήταν ήδη 2-0, με την αμυντική γραμμή της Λάρισας ασταθή και την επιθετική της ασύνδετη και μπλοκαρισμένη. Το γκολ του Κόντε στο 52', που διαμόρφωσε το 3-0, «τελείωσε» ουσιαστικά κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων να αποσπάσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, με το αγαπημένο τους παιχνίδι αντεπιθέσεων, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Αυτοί που έκριναν το ματς

MVP του αποψινού αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Πέδρο Κόντε, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ κυρίως χάρη στις καλές τοποθετήσεις και την οξυδέρκειά του, αξιοποιώντας στο έπακρο τις συνεργασίες των συμπαικτών του. Πολύ καλοί για τους γηπεδούχους και οι Ζάιρο-Γιάκος, ο πρώτος με την ταχύτητα και ο δεύτερος με το κοντρολαρισμένο παιχνίδι του, ενώ στην άμυνα οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ ήταν για μία ακόμη φορά κυρίαρχοι ψηλά και χαμηλά, προστατεύοντας την εστία του Κώστα Περιστερίδη.

Ο χειρότερος του αγώνα

Σε ένα ματς όπου όλη η ομάδα του υστέρησε και γνώρισε βαρύτατη ήττα, τον τίτλο αυτό κερδίζει ο προπονητής της Λάρισας Άγγελος Αναστασιάδης. Ο έμπειρος τεχνικός έχασε κατα κράτος τη μάχη των πάγκων από τον Γιάννη Πετράκη, η διπλή αλλαγή του στο ημίχρονο μάλλον μπέρδεψε παρά βελτίωσε την απόδοση των φιλοξενουμένων, ενώ η είσοδος του Κουτσιανικούλη αντί του Γιοβάνοβιτς αποδιοργάνωσε ολοκληρωτικά την αμυντική γραμμή του και έκανε κάθε αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο ημίωρο να... «μυρίζει» γκολ.

Ο έλεγχος των διαιτητών

O Δημήτρης Καραντώνης από τον Σύνδεσμο Σερρών κατάφερε να κρατήσει υπό τον έλεγχό του την αναμέτρηση, παρά τα αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων κυρίως στον χώρο του κέντρου. Σφύριξε δικαιολογημένα αρκετά φάουλ λόγω της ροής του παιχνιδιού, ενώ «κιτρίνισε» τους Κοζορώνη, Κόντε των γηπεδούχων και τον Φατιόν των φιλοξενουμένων στο πρώτο ημίχρονο.





Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: