Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Υποχρεωτικό το POS για μαγαζιά και επαγγελματίες από το 2017


Υποχρεωτικό θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 το ειδικό μηχάνημα υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) για όλα τα μαγαζιά αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Η υποχρεωτική εγκατάσταση POS ξεκινά για τα καταστήματα εστίασης και επεκτείνεται και στους υπόλοιπους επαγγελματίες σταδιακά μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο λόγος που το μέτρο ξεκινά από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης είναι ότι εκεί εμφανίζονται τα υψηλότερα ποσοστά φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν τερματικά είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως δικηγόροι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, λογιστές, αρχιτέκτονες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.ό.κ.

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει τη σύσταση ενός μητρώου επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν POS. Το μητρώο αυτό στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων.

Πρόσβαση στο μητρώο αυτό θα έχουν και οι καταναλωτές προκειμένου να προτιμούν τους επιχειρηματίες που προωθούν τη χρήση πλαστικού χρήματος.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: