Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Κολύμπι σε πισίνα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ασφάλεια σου!



Επειδή φοράς το μαγιό σου δεν αλλάζει το γεγονός πως όταν κολυμπάς σε μια πισίνα, ουσιαστικά είναι σαν να μοιράζεσαι τη μπανιέρα σου με αγνώστους. Οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να ελπίζεις να υπάρχει αρκετή χλωρίνη εκεί μέσα για να σκοτώσει όλα τα περίεργα μικρόβια που διάφοροι άγνωστοι άφησαν στο πέρασμα τους.


Δυστυχώς όμως το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών που έκανε περισσότερες από 84,000 επιθεωρήσεις σε πάνω από 48,632 εγκαταστάσεις για κολύμπι όπου συμπεριλαμβάνονται πισίνες, τζακούζι, πάρκα με νερό κλπ. στην Αριζόνα, στη Καλιφόρνια, στη Φλόριντα, στη Νέα Υόρκη και στο Τέξας, απέδειξαν πως ίσως χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ελπίδα και τύχη.

Περίπου το 80% των επιθεωρήσεων ανακάλυψαν πολλούς επικίνδυνους παράγοντες για την υγεία μας, όπως επίσης και ανεπαρκή εξοπλισμό πισίνας που είναι κατάλληλος για την ασφάλεια των ανθρώπων, αυξάνοντας τις πιθανότητες πνιγμού, προβλήματα στα επίπεδα του ph που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και τα μάτια, όπως επίσης και λανθασμένη ποσότητα απολυμαντικού όπου μπορεί να προκαλέσει τη μετάδοση νοσημάτων, μολύνσεων και ασθενειών.

Το 12% των περιπτώσεων αυτών είναι αρκετό για να μας δείξει πως οι παράγοντες που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας είναι αρκετά τρομακτικοί έτσι ώστε να μην πλησιάζουμε ούτε καν κοντά σε οποιαδήποτε πισίνα.

Αν όμως δεν μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα το κολύμπι σε πισίνα τότε αυτό που μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου, είναι να εξετάζεις από μόνος σου το πόσο καθαρό είναι το νερό ή όχι. Για περαιτέρω πληροφορίες δες: εδώ.

Επειδή μπορεί και αυτό να σου ακούγεται υπερβολικό (πολλά θέλεις!), φρόντισε τουλάχιστον να μην κολυμπάς με το στόμα σου ανοιχτό και καλό θα ήταν αν έχεις οποιαδήποτε δερματική ασθένεια ή μόλυνση να μην κολυμπάς σε καμία πισίνα, βάζοντας σε κίνδυνο και τους υπολοίπους που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς να χρειάζεται να καταλήξουν με αντιβιώσεις!









ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: