Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Λεμονάδα με φράουλες και ανθρακούχο νερό



Ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά κεράσματα!


Υλικά:

6 λεμόνια
1-1/2 φλ. απλό σιρόπι
500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους και κομμένες στη μέση
250 ml ανθρακούχο νερό
παγάκια
δυόσμο για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι:

1 μέρος νερό
1 μέρος ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθουν σε βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
2. Στίβεις τα λεμόνια. Χτυπάς τις φράουλες στο μπλέντερ με 1/2 φλ. από το σιρόπι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
3. Αναμειγνύεις το χυμό λεμονιού, το μείγμα φράουλας, 1/2 φλ. σιρόπι και το ανθρακούχο νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτεις επιπλέον σιρόπι αν θέλεις το χυμό πιο γλυκό. Ρίχνεις παγάκια.
4. Σερβίρεις τη λεμονάδα παγωμένη, με επιπλέον παγάκια σε κάθε ποτήρι και ένα κλωναράκι δυόσμο για γαρνιτούρα.







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: