Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

To πρώτο trailer της ταινίας του Όλιβερ Στόουν για τον Έντουαρντ Σνόουντεν ανατριχιάζει



"Τρέξε. Κρύψου. Ζήσε!". Με αυτά τα τρία ρήματα ο πολιτικοποιημένος από πάντα, βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και σήμερα το πρώτο trailer από την πολυαναμενόμενη ταινία του για τον
πληροφοριοδότη που δίχασε την Αμερική αλλά και τη Δύση ολόκληρη, τον Έντουαρντ Σνόουντεν κυκλοφορεί στις μικρές μας οθόνες δίνοντας μια πρόγευση από το πολιτικό θρίλερ Snowden.
Με γυρίσματα στην Αμερική και το Μόναχο η ταινία του Στόουν βασίζεται σε δύο εκδόσεις (το βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ, The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man και το Time Οf Τhe Octopus του Ανατόλι Κουτσερένα) αλλά και άπειρα δημοσιεύματα για τον Έντουαρντ Σνόουντεν που για κάποιους "πρόδωσε" την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του και για άλλους απέδειξε ότι ο Μεγάλος Αδελφός δεν είναι μια οργουελική φαντασίωση αλλά μια επώδυνη, φτιαγμένη από δυαδικά ψηφία, πραγματικότητα.
Υπερασπιστικός απέναντι σε έναν άντρα αμφιλεγόμενο, ο Στόουν επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη -άλλωστε είναι ο δημιουργός των Platoon, Γεννημένος την 4η Ιουλίου, Wall Street και JFK μεταξύ άλλων. Για τον σκηνοθέτη που πέρσι υποστήριξε την ελληνική κυβέρνηση με ανάρτηση του στο Facebook όπου έγραψε "Viva Tsipras!" o 32χρονος από τη Βόρεια Καρολίνα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ήρωας.
Η ταινία μας συστήνει τον Σνόουντεν από την αρχή. Από τις ημέρες που υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό στις μέρες που έτρεξε γα τη ζωή του ζητώντας καταφύγιο μακριά από την τεχνολογία.
Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ πρωταγωνιστεί με πλειάδα ηθοποιών να τον πλαισιώνουν (Νίκολας Κέιτζ, Ρις Ιφανς και Τζόελι Ρίτσαρντσον ανάμεσα τους) και το εγχείρημα του Στόουν μοιάζει έτοιμο να διεκδικήσει υποψηφιότητες μετά την πρεμιέρα του στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2016.
Στρατηγικός στις αποφάσεις του, ο Στόουν δεν συνεργάστηκε με κάποιο μεγάλο studio για την ταινία, αποφασισμένος να μη δώσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο σενάριο και το μοντάζ και θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ένας άντρας που γράφει ιστορία. Ο 32χρονος Αμερικανός διώκεται από τις αρχές των ΗΠΑ για κατασκοπεία και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινή κάθειρξης 30 ετών στην πατρίδα του.
Ωστόσο ο πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA) των ΗΠΑ δεν μοιάζει να θέλει να κρατήσει αποστάσεις από την επικαιρότητα. Πρόσφατα κάλεσε σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ντέιβιντ Κάμερον με στόχο την παραίτησή του μετά το σκάνδαλο της off shore του πατέρα του που αποκαλύφθηκε από τα Panama Papers.
Σήμερα ο Σνόουντεν έκανε ανάρτηση στο twitter το trailer της ζωής του περιπαικτικά. "Για δύο λεπτά και κάτι οι υπάλληλοι της NSA σταμάτησαν να εργάζονται" έγραψε.



"Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν ελευθερία. Θέλουν ασφάλεια" λέει ένα γεράκι στον διοπτροφόρο Σνόουντεν.
Εσύ τι θες;



Πηγή
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: