Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Σπιτικό παγωτό με γεύση κεράσι


Συνταγή για παγωτό με γεύση κεράσι. Φτιάξτε σπιτικό παγωτό κεράσι εύκολα και οικονομικά.

Με τη συνταγή αυτή δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή προκειμένου να απολαύσετε φρέσκο παγωτό με γεύση κεράσι χωρίς συντηρητικά, φτιαγμένο με αγνά υλικά. Το παγωτό βγαίνει μαλακό και δεν χρειάζεται να το βγάζετε περιστασιακά από την κατάψυξη και να το αναδεύετε καθώς δεν κρυσταλλιάζει.


ΥΛΙΚΑ:

750 γρ κεράσια
500 ml φυτική κρέμα KRE TORRE (πράσινη συσκευασία με το χωνάκι)
2 ζαχαρούχα γάλατα (κουτάκια των 397 γρ)
200 ml παχιά κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 30% λιπαρά)
1 φλιτζάνι τσαγιού αναραίωτο γάλα εβαπορέ (περίπου 200 ml)
3-4 κουταλιές σούπας λικέρ κεράσι ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Πλένουμε καλά τα κεράσια, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τους.

2) Βάζουμε τα τεμαχισμένα κεράσια μέσα στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι και τα πολτοποιούμε.

3) Αδειάζουμε τη φυτική κρέμα κρετόρε μέσα σε μια λεκάνη και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η κρέμα να αφρατέψει και να διογκωθεί (θα πρέπει να γίνει σφιχτή σαντιγί).

4) Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε την παχιά κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ.

5) Προσθέτουμε στο μπολ και τα ζαχαρούχα γάλατα.

6) Χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

7) Στη συνέχεια αδειάζουμε τη σαντιγί μέσα στο μπολ.

8) Χτυπάμε με το μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) ώστε να ενσωματωθεί η σαντιγί στο μείγμα.

9) Ρίχνουμε στο μπολ τα πολτοποιημένα κεράσια.

10) Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι ή κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμη.

11) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. 

Δεν χρειάζεται να βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο και να το ανακατεύουμε αφού δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι κατά τη διάρκεια του παγώματος.

Κάντε κλικ εδώ για πιο αναλυτικές οδηγίες παρασκευής (με εικόνες)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι περίπου 3,5 λίτρα.

Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση κερασιού, χρησιμοποιούμε περισσότερα κεράσια (π.χ. 1 κιλό κεράσια).

Η κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ που χρησιμοποιούμε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι light. Επίσης το εβαπορέ δεν το αραιώνουμε με νερό.

Σερβίρουμε το παγωτό κεράσι με τριμμένα μπισκότα και γλυκό του κουταλιού κεράσι ή σιρόπι κεράσι.

Καλή επιτυχία!






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: