Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Η Τζος Στόουν στο Sani Festival



Αξιόπιστο όπως πάντα το Sani Festival κάνει για μια φορά ακόμη την Χαλκιδική τόπο συνάντησης διεθνών καλλιτεχνών, από τις 8 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου. Αν και παραδοσιακά προσανατολισμένο στην τζαζ κατά κύριο λόγο και στην στην κλασσική μουσική, φέτος δίνει βήμα και σε μια σταρ της σόουλ, την Βρετανή τραγουδίστρια και ηθοποιό Τζος Στόουν.
Το φαινόμενο Στόουν των εκατομμυρίων άλμπουμ και του εστέτ κοινού, θα κάνει μια και μοναδική εμφάνιση στο λόφο στις 29 Ιουλίου

Κατά τα άλλα, η φετινή 24η γιορτή της μουσικής του βορρά, με τις ξεχωριστές μουσικές θεματικές ενότητες αγκαλιάζει την τζαζ και την κλασσική έχοντας παράλληλα κι ένα «βήμα» για το δικό μας έντεχνο μέσα από την ενότητα Greek Variations. 

Στο λόφο φέτος θα ανέβει η πολυσυζητημένη συνεργασία Διονύση Σαββόπουλου-Ελένης Βιτάλη ( 16 Ιουλίου) και η επιτυχημένη παράσταση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, «Παιχνίδι με τον χρόνο» (5 Αυγούστου) .


Οι φίλοι της κλασσικής θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον παγκοσμίου φήμης δεξιοτέχνη του βιολιού, τον Βρετανό Daniel Hope να «διηγείται» την ιστορία του βιολιού στην εποχή του μπαρόκ, βασιζόμενος στο βραβευμένο δισκογραφικό του έργο από την Deutsche Grammophon, συνοδεία του συνόλου Air (όπου συμμετέχει και ο δικός μας σολίστας του βιολιού Σίμων Παπάνας).

Η ενότητα Jazz on the Hill, θα ανοίξει στις 8 Ιουλίου με έναν πολλά υποσχόμενο πιανίστα από τη Γερμανία, που έχει κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον κριτικών και κοινού: ο Michael Wollny στην αποκλειστική του εμφάνιση στην Ελλάδα, θα μας συστήσει το τρίο του μέσα από τις νυχτερινές του παραπλανήσεις. 

Την επόμενη (9 Ιουλίου) ο χαρισματικός Ισραηλινός πιανίστας της τζαζ Yaron Herman κάνει την δεύτερη εμφάνιση του στο Sani (πρώτη φορά έπαιξε στην Ελλάδα στο SaniFestival του 2009), αυτή την φορά ως καταξιωμένο όνομα της γενιάς του και ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Montreux Jazz Academy.

Το αφιέρωμα στους πιανίστες της jazz ολοκληρώνεται στις 23 Ιουλίου με την πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα της Hiromi από την Ιαπωνία ... 

Η πολυτάλαντη πιανίστρια, συνθέτρια και bandleader, υπηρετεί το δικό της μουσικό είδος, το οποίο χαρακτηρίζεται από ενέργεια και εκθαμβωτική δεξιοτεχνία. 

Στις ζωντανές εμφανίσεις πλαισιώνεται από σπουδαίους μουσικούς, όπως ο ζωντανός θρύλος ντράμερ Simon Phillips και ο εξαίρετος κοντραμπασίστας AnthonyJackson.







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: