Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Κορυφαίος μουσικός του πλανήτη για το 2017 ένας Έλληνας: Ο Λεωνίδας Καβάκος!!!



Τον είπαν "παιδί θαύμα" της μουσικής, αφού σε μικρή ηλικία μόλις 5 ετών κατάφερνε να μαγεύει το κοινό με το βιολί του. Σήμερα στα 47 του, έχει κερδίσει πάμπολλες διακρίσεις με τελευταία αυτή που ανακοινώθηκε χθες: το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017, για την ανώτερη μουσική μορφή της χρονιάς.


Ο Λεωνίδας Καβάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και έμαθε βιολί σε ηλικία 5 ετών, καθώς ο πατέρας του Κωνσταντίνος και ο παππούς του ήταν επίσης βιολιστές, ενώ η μητέρα του πιανίστρια. Αργότερα σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο, όπου είχε δάσκαλο τον Στέλιο Καφαντάρη. Μία υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση του έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα με τον δεξιοτέχνη Τζόζεφ Γκίνγκολντ στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Μέχρι την ηλικία των 21 ετών είχε κερδίσει βραβεία στους περισσότερους σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού.

Το τελευταίο βραβείο του, είναι ίσως η πιο σημαντική διάκριση για τον χώρο της κλασικής μουσικής και απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή που έχει φθάσει σε υψηλή διεθνή αναγνώριση στον τομέα του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1959 που απονέμεται αυτό το βραβείο το έχουν λάβει ονόματα όπως οι Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Pierre Boulez, Mstislav Rostropovich, Miles Davis, Dietrich Fischer-Dieskau, Benjamin Britten και Leonard Bernstein.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε συναυλία στις 12 Ιανουαρίου 2017 και ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο μόλις πέμπτος βιολιστής που το κερδίζει με τους τέσσερις προηγούμενους να είναι κάποια «ιερά τέρατα» της κλασικής μουσικής όπως ο Yehudi Menuhin (1972), ο Isaac Stern (1982), ο Gidon Kremer (1989) και η Anne-Sophie Mutter (2001).









ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: