Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Κι όμως, οι μπαμπάδες των νεογέννητων στερούνται περισσότερο τον ύπνο από τις μαμάδες!



Δύο νέες μελέτες στις ΗΠΑ, που διεξήχθησαν με την χρήση ιχνηλατών στον καρπό, απέδειξαν ότι οι μπαμπάδες νεογέννητων μωρών κοιμούνται λιγότερο από τις μαμάδες.


Η πρώτη μελέτη - που έγινε σε 21 ζευγάρια που μόλις είχαν κάνει το πρώτο τους παιδί - έδειξε ότι οι μητέρες ξυπνούσαν πιο συχνά, λόγω της σίτισης του μωρού. Αυτό που φάνηκε, όμως επίσης, ήταν ότι οι πατέρες ήταν αυτοί που εκαναν πραγματικά λιγότερο ύπνο συνολικά και ήταν περισσότερο νυσταγμένοι.

Η δεύτερη μελέτη έγινε σε 72 ζευγάρια κατά τον πρώτο μήνα μετά τη γέννηση του μωρού τους και έδειξε ότι οι πατέρες είχαν κοιμηθεί λιγότερο συνολικά μέσα στο 24ωρο, καθώς οι μητέρες έπαιρναν κι έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, φάνηκε ότι οι νέοι πατέρες δουλεύουν περισσότερο, παρά το γεγονός ότι, κατά μέσο όρο, κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα και η υπνηλία τους, τους καθιστά λιγότερο προσεκτικούς στο χώρο της εργασίας τους. Εκτός αυτού, μετά τη δουλειά θα πρέπει να οδηγήσουν με υπνηλία για να επιστρέψουν στο σπίτι και η υπνηλία είναι τόσο επικινδύνη στην οδήγηση όσο και η κατάσταση μέθης.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές πολύ σημαντικές διευκρινήσεις που πρέπει να γίνουν εδώ.

Πρώτον, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Αυτά τα συμπεράσματα προέρχονται μόνο από μελέτες, και μάλιστα σε αρκετά μικρό δείγμα πληθυσμού, έτσι δεν αντανακλούν την εμπειρία της πλειοψηφίας του πληθυσμού

Δεύτερον, δεν είναι διαγωνισμός. Η στέρηση ύπνου είναι κόλαση. Αν ο σύντροφός σας, πατέρας ή μητέρα, βιώνει αυτήν την εμπειρία χειρότερα από ό,τι εσείς, θα πρέπει να αλλάξετε αυτό που περνάτε και να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επιδράσεις της στέρησης ύπνου και για τους δύο γονείς.

Ιδανικά θα θέλαμε όλοι να ζούμε σε ένα κόσμο, όπου όλοι οι γονείς θα είχαν άδεια από την δουλειά τους μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Κι ενώ ονειρευόμαστε αυτό, στην πραγματική ζωή, ας έχουμε κατά νου ότι η ζωή με ένα νεογέννητο μωρό μπορεί να είναι πραγματικά σκληρή και για τους δύο γονείς και γι΄ αυτό το λόγο και οι δύο χρειάζονται συμπαράσταση και υποστήριξη.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: