Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Είναι αυτή η πιο ρατσιστική διαφήμιση όλων των εποχών;



Ο ρατσισμός έχει μια μακρά ιστορία και στη διαφήμιση, αλλά οι Κινέζοι φαίνεται ότι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο (Vid)


Μία κινεζική διαφήμιση για το απορρυπαντικό Qiaobi, όπως λέγεται, διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πιο ρατσιστικής διαφήμισης που έχει γυριστεί ποτέ.

Το βίντεο ξεκινά αθώα με μία γυναίκα να βάζει τα ρούχα της στο πλυντήριο. Λίγο αργότερα, ένας έγχρωμος άντρας με λερωμένα ρούχα μπαίνει στο δωμάτιο και της σφυρίζει χαρακτηριστικά. Όταν εκείνος την πλησιάζει αυτή τοποθετεί μία κάψουλα υγρού απορρυπαντικού στο στόμα του και τον σπρώχνει ολόκληρο μέσα στο πλυντήριο. Κλείνει την πόρτα του πλυντηρίου και κάθεται αναπαυτικά από πάνω περιμένοντας να τελειώσει η πλύση. Μετά από λίγο, αναδύεται μέσα από το μηχάνημα στη θέση του έγχρωμου άνδρα ένας λευκός Κινέζος και αυτή χαμογελάει όλο ανακούφιση που "ξάσπρισε".

\

Αυτή η άκρως ρατσιστική διαφήμιση δεν είναι καν πρωτότυπη. Πρόκειται για αντιγραφή μίας παρόμοιας ιταλικής διαφήμισης πριν εννιά χρόνια. Η Κίνα έχει ουκ ολίγες φορές κατηγορηθεί για φυλετικές διακρίσεις, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό Αφρικανών. Πρόσφατα δέχτηκε κριτική για τις κινεζικές αφίσες του "Star Wars: The Force Awakens" στις οποίες φαινόταν να υποτιμάται ο μαύρος ηθοποιός John Bayega. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κίνα υπάρχει πολύ ισχυρή καλλυντική βιομηχανία λεύκανσης της επιδερμίδας.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: