Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Αυτό είναι το φάρμακο που επιμηκύνει τις βλεφαρίδες




Ένα φάρμακο το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά για τη θεραπεία του γλαυκώματος, τώρα αποδεικνύεται πως έχει καλλυντικές ιδιότητες.
Το Latisse της Αllergan, της εταιρείας που παρασκεύασε και το Βotox, πιστεύεται πως αξίζει πλέον εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες που έγιναν, μία από τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις του είναι ότι προκαλεί επιμήκυνση των βλεφαρίδων μέσα σε μερικές μέρες - ιδιότητα όχι και τόσο ανεπιθύμητη για τη βιομηχανία των καλλυντικών.


Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις μάσκαρα και άλλων καλλυντικών προϊόντων για τα μάτια ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ μόνο στη Βρετανία.

Η Αllergan ελπίζει τώρα το καλλυντικό της για τις βλεφαρίδες να αποσπάσει την έγκριση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2009.

Το «μαγικό» συστατικό τού Latisse είναι οι προσταγλανδίνες. «Η εταιρεία αξιοποιεί τώρα τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις μιας ιατρικής θεραπείας. Όταν καταλάβουμε καλύτερα τη διαδικασία, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της αλωπεκίας και άλλα προβλήματα ανάπτυξης τριχών», επισήμανε η Βάλερι Ράνταλ, καθηγήτρια Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ.


Πηγή
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: