Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Επιδημία γρίπης: Εμβολιασμός ακόμα και τώρα, τονίζουν γιατροί και ΚΕΕΛΠΝΟ



Παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο απέναντι στη γρίπη, η οποία βρίσκεται σε έξαρση αυτήν την περίοδο στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με σημερινές (05/02/2016) παρεμβάσεις τους, καλούν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί έναντι της γρίπης και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
AdTech Ad
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν διότι γρίπη και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα έχουμε και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 51 άνθρωποι. Μάλιστα, τα κρούσματα είναι περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα, την 5η, του 2015.
Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι «καλό είναι να εμβολιαστούν άμεσα οι ηλικιωμένοι, όσοι πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα ή έρχονται σε επαφή με βρέφη και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να νοσηλεύονται καθημερινώς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν. Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει με την πρόληψη, δηλαδή τον εμβολιασμό, και βεβαίως την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου. Όσοι νοσήσουν από γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, να επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία (Tamiflu, Relenza)».
Στο ζήτημα της στελέχωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αναφέρθηκε, επιπλέον, ο κ. Γιαννόπουλος. Αναμένονται οι προσλήψεις 500 ατόμων, 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών όλων των κατηγοριών, τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν κλίνες. «Κλίνες υπάρχουν και είναι πλήρως εξοπλισμένες οι μη λειτουργούσες» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την προσθήκη άλλων 50-60 κλινών.
Στο μεταξύ, απαντώντας σε καταγγελίες που αναφέρουν ότι καρδιοπαθείς νοσηλεύονται στους ίδιους θαλάμους με ασθενείς με διαπιστωμένη εργαστηριακά γρίπη Η1Ν1, ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όταν η γρίπη είναι σε στάδιο της επώασης δεν υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας. «Και βέβαια μπορεί να υπάρξει αυτή η συνύπαρξη• η ιατρική έχει επιστημονικούς κανόνες, δεν είναι μια επιστήμη φοβική» κατέληξε.




Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: