Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Αυτά παθαίνεις αν πίνεις μόνο νερό για τριάντα μέρες



Οι καθημερινές ανάγκες ενός ατόμου σε νερό ποικίλουν και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες ζωής του, αλλά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οργανισμού του. Ωστόσο, είναι απαραίτητο. Δείτε τι συμβαίνει αν πίνουμε μόνο νερό για τριάντα μέρες


Το σώμα μας εξαρτάται από το νερό που πίνουμε για να παραμένει ενεργό και σε καλή κατάσταση.

Το νερό αποτελεί μια καθημερινή μορφή θεραπείας, πέραν του ότι μας διατηρεί στη ζωή. Ρυθμίζει τις λειτουργίες του σώματος και συντελεί στην καλή υγεία.

Το να πίνει κανείς μόνο νερό σαν κύρια πηγή "ενυδάτωσης" αποφεύγοντας άλλα ποτά, συνεπάγεται πως θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι θα σας συμβεί αν πίνετε μόνο νερό για τριάντα μέρες, χωρίς να αλλάξετε τη διατροφή σας ή την καθημερινή σας άσκηση.
Αυξάνεται η πνευματική διαύγεια και οι επιδόσεις του εγκεφάλου

Όταν πίνει κανείς μόνο νερό για τριάντα μέρες, ενεργοποιεί καλύτερα τον εγκέφαλο του, σύμφωνα με την έκθεση που είχε δημοσιευθεί στο Frontiers in Human Neuroscience Journal. Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται οξυγόνο και το νερό είναι μεγάλη πηγή οξυγόνου. Όσο περισσότερο πίνουμε, τόσο διευκολύνουμε τη σκέψη και τη διαύγεια μας. Ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο άμεσα, πιο "καθαρά" και πιο γρήγορα. 8 με 10 ποτήρια την ημέρα βελτιώνουν την επίδοση του εγκεφάλου κατά 30% μέσα σε έναν μόλις μήνα.

Γερνάς πιο αργά

Το πόσιμο νερό βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, κρατώντας το δέρμα σας ενυδατωμένο επαρκώς. Ενυδατώνει το δέρμα, το κρατά υγιές, απαλό, λαμπερό, νεανικό, και με λιγότερες ρυτίδες. Επίσης, βοηθά στη διατήρηση των μυών.

Όπως είχε δημοσιεύσει η Daily Mail, μια 42χρονη μητέρα είχε καταφέρει να φαίνεται 10 χρόνια νεότερη, πίνοντας μόνο νερό για 30 ημέρες. Έπινε τρία λίτρα νερό τη μέρα για να βελτιώσει την πέψη της και να μειώσει τους πονοκεφάλους της. Μετά από έναν μήνα και τα δύο προβλήματα της είχαν μειωθεί και το δέρμα της έμοιαζε πιο νεανικό. Έφυγαν οι μαύροι κύκλοι από τα μάτια της και αισθανόταν πιο αδύνατη και πιο ακμαία, όπως δήλωνε η ίδια.

Ενισχύεται το ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με μια Σλοβάκικη παροιμία, το αγνό νερό είναι το καλύτερο φάρμακο του κόσμου. Το νερό λειτουργεί ως καταλύτης για τη βελτίωση της λειτουργίας όλων των οργάνων μας. Πίνοντας επαρκείς ποσότητες νερού διευκολύνουμε τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών. Έτσι, αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας και καθαρίζουμε το αίμα καλύτερα. Η επαρκής κατανάλωση νερού ρυθμίζει τα επίπεδα pH και λειτουργεί υπέρ της καταπολέμησης του πόνου σε σώμα και κεφάλι.

Το καλύτερο χωνευτικό ρόφημα

Το νερό επιδρά ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα. Συμβαίνει πολύ συχνά όσοι δεν παίρνουν αρκετά υγρά να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα ότι η συχνότερη αιτία, που κρύβεται πίσω από τις πέτρες στα νεφρά, είναι η χρόνια αφυδάτωση.
Πίνοντας νερό επί τριάντα μέρες, πολλοί έχουν δει πως χάνουν βάρος μιας και απαλλάσσονται από τις τοξίνες καλύτερα, και λειτουργία πιο αποδοτικά ο μεταβολισμός. Ο Andrea N. Giancoli του Academy of Nutrition and Dietetics σημειώνει πως δύο ποτήρια νερό πριν το γεύμα, προετοιμάζουν τον οργανισμό καλύτερα για να κάψει λίπος.

Ενδυναμώνεται η καρδιά

Το νερό μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, μιας και διατηρεί το αίμα στα επίπεδα που πρέπει και παράλληλα μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει πως ένα ποτήρι νερό μια ώρα πριν τον ύπνο, βοηθά στο να αποτραπούν μελλοντικές καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια. Η καρδιά διευκολύνεται για να στείλει φρέσκο οξυγονωμένο αίμα στα όργανα. Η American Journal of Epidemiology δημοσίευσε μια εξαετή μελέτη που διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν περισσότερα από πέντε ποτήρια νερό την ημέρα είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσους έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια την ημέρα.

Δυναμώνει και τα κόκαλα

Το νερό ανοικοδομεί τους χόνδρους, έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα οι αρθρώσεις και περιορίζει την αρθρική βλάβη που προκαλείται από την καθημερινή ένταση που βιώνουμε. Η ελαστικότητα των αρθρώσεων βελτιώνεται με την επαρκή κατανάλωση νερού.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε, πως από μια απλή μείωση της δύναμης και της αντοχής, μέχρι την πλήρη καταστολή δυνάμεων, την κατάρρευση, τη λιποθυμία έως και το θάνατο (όταν η αφυδάτωση είναι μεγαλύτερη από το 12% του βάρους του σώματος) η αφυδάτωση είναι ένας τεράστιος κίνδυνος που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με άφθονο νερό.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: