Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Υγεία και ομορφιά για τα πόδια σας



Είναι ένα από τα πιο αισθησιακά και θηλυκά μέρη του γυναικείου σώματος. Τα γυναικεία πόδια έχουν γίνει αντικείμενο λατρείας από όλους τους θαυμαστές του ωραίου φύλου, αλλά και κάθε γυναίκα νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσωπική ικανοποίηση όταν διαθέτει όμορφα, υγιή, καλοσχηματισμένα πόδια. Πόσο εύκολο όμως είναι να αποκτήσει ή να διατηρήσει κανείς όμορφα πόδια;


Τα όμορφα πόδια μπορεί να είναι ένα από τα δώρα της φύσης, χρειάζονται όμως και τη δική σας φροντίδα και περιποίηση. Η καθημερινή κούραση, οι ανεξέλεγκτοι ρυθμοί εργασίας, η καθιστική ζωή, οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου και πολλοί άλλοι παράγοντες επιτίθονται στην υγεία των ποδιών δημιουργώντας έτσι αντιαισθητικούς κιρσούς, ευρυαγγείες και πόνους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι από τη μια να προσπαθείτε να κρύψετε κάτω από μακριές φούστες και παντελόνια την αντιαισθητική αυτή όψη των ποδιών σας, από την άλλη να βρείτε τρόπο να διορθώσετε την κατάσταση και να ανακουφιστείτε από τους πόνους. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που καταφεύγουν σε καλυπτικά προϊόντα προκειμένου να διορθώσουν το εμφανισιακό κομμάτι, καθώς και σε προϊόντα εξωτερικής χρήσης τα οποία ανακουφίζουν και ξεκουράζουν τα καταπονημένα πόδια. Πόσο οριστική όμως μπορεί να είναι μια τέτοια λύση;


Για να κατανοήσουμε ποια και πόσο σημαντική είναι η οριστική αντιμετώπιση σε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να δούμε τι ακριβώς είναι τα εξωτερικά αυτά χαρακτηριστικά που μαρτυρούν την κατάσταση της υγείας των ποδιών.

Τι είναι οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες
Δεν είναι τίποτε άλλο από φλέβες οι οποίες διαστέλλονται σε μεγέθη πολλαπλάσια του φυσιολογικού, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατές κάτω από το δέρμα. Οι φλέβες αυτές ανάλογα με το μέγεθός τους ονομάζονται κιρσοί ή ευρυαγγείες.

Ποια τα αίτια δημιουργίας τους
Οι αιτίες που προκαλούν τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες είναι πολλές και μπορεί να δρουν συνδυαστικά. Σημαντικότατος παράγοντας είναι η κληρονομική προδιάθεση που καθιστά ευάλωτο το φλεβικό σύστημα. Ά’λλοι παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στο σύστημα αυτό και προκαλούν εμφάνιση κιρσών και ευρυαγγειών είναι τα επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία, οι ορμονικές μεταβολές (εγκυμοσύνη, εφηβεία, λήψη αντισυλληπτικών, εμμηνόπαυση), η προχωρημένη ηλικία καθώς και ο τρόπος ζωής που περιλαμβάνει τη διατροφή, την ένδυση και χαρακτηρίζεται από έλλειψη κίνησης καταπονεί το φλεβικό σύστημα.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί
Στο πέρασμα των ετών έχουν παρουσιαστεί και δοκιμαστεί διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης τόσο με προϊόντα εξωτερικής χρήσης όσο και με πιο ουσιαστική επέμβαση όπως αυτή της χειρουργικής.

Όσον αφορά τα προϊόντα που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν εξωτερικά τους πόνους ή να βελτιώσουν την εμφάνιση, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για το ότι δεν αποτελούν την οριστική λύση του προβλήματος. Τι μπορεί να δώσει λύση;

Μια αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των κιρσών και ευρυαγγειών είναι η σκληροθεραπεία. Η σκληροθεραπεία διενεργείται μέσω χρήσης ειδικών φαρμάκων τα οποία εγχύονται με μια πολύ λεπτή βελόνα κατευθείαν μέσα στις φλέβες. Με τη δράση των ειδικών αυτών χημικών ουσιών επιτυγχάνεται μια "συγκόλληση" των τοιχωμάτων των φλεβών, η φλέβα κλείνει και παύει να είναι πλέον ορατή κάτω από το δέρμα.

Η σκληροθεραπεία είναι μια μέθοδος με πολλά πλεονεκτήματα και έχει γίνει ιδιαίτερα χρήσιμη και δημοφιλής στην αποκατάσταση των ευρυαγγειών και των κιρσών. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή αποφεύγεται το χειρουργείο, δεν χρειάζεται αναισθησία ούτε είναι απαραίτητη η νοσηλεία μετά την εφαρμογή της. Επίσης δεν είναι καθόλου επώδυνη και επιτυγχάνει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η εφαρμογή της από ειδικό και εξαιρετικό γνώστη της τεχνικής, διότι είναι μια λεπτή μέθοδος που χρειάζεται εξειδίκευση και γνώση.

Μεγάλος λόγος έχει γίνει επίσης και για τη δράση των laser στην θεραπεία των προβλημάτων αυτών, αλλά οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί πλήρως με την μέθοδο αυτή κατέληξαν ότι το laser δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλη επιτυχία στην περίπτωση αυτή.

Συντηρητική φροντίδα των ποδιών
Όπως προαναφέρθηκε δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις για να αποφασίσουμε επιτέλους να φροντίσουμε την υγεία και την εμφάνιση των ποδιών. Υπάρχουν απλά πράγματα που όλοι μπορούν να εφαρμόσουν για να διατηρούνται σε καλή φόρμα τα κάτω άκρα και να προστατεύονται με αυτό τον τρόπο από δυσάρεστα επακόλουθα.

Πρώτα από όλα, ελέγξτε έγκαιρα το φλεβικό σας σύστημα μέσω των ειδικών εξετάσεων αν έχετε ενδείξεις προβληματικής καταστάσεως ή οικογενειακό ιστορικό με πρόβλημα στις φλέβες.

Αποφεύγετε όσο είναι δυνατόν την παρατεταμένη ορθοστασία, αν είναι εφικτό, στο χώρο της εργασίας αλλά και στο σπίτι.

Αποφεύγετε να φοράτε σε καθημερινή βάση στενά παπούτσια και υπερβολικά ψηλά τακούνια.

Ξεκουράστε και φροντίστε τα πόδια σας σε τακτά χρονικά διαστήματα με ειδικά προϊόντα κατασκευασμένα για το σκοπό αυτό.

Γυμνάζεστε τακτικά και προσπαθήστε όσο γίνεται να κινείστε με τα πόδια.

Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους αρκεί να προσπαθήσετε και να έχετε τη διάθεση και θέληση να τα τακτοποιήσετε. Εφαρμόστε λοιπόν τώρα απλές συμβουλές και κερδίστε όμορφα και υγιή πόδια!






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: