Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τζορτζ Μπεστ: Ενας ποδοσφαιριστής που ζούσε σαν... ροκ σταρ


Το ταλέντο του δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Η σχέση του με γκολ, σχεδόν... ερωτική. Όσο και με τις γυναίκες και το αλκοόλ.

Ο Τζορτζ Μπεστ θα μείνει στην ιστορία για όσα έκανε εντός και εκτός γηπέδων. Γιατί ζούσε μέσα και έξω από αυτά σαν σούπερ σταρ. Ειδικότερα σαν ένας ροκ σταρ...
Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που έφυγε από την ζωή στα 61 του.
Θεωρήθηκε ότι ποδοσφαιρικά... άγγιξε τον Πελέ και τον Μαραντόνα, αλλά τα πάθη του δεν τον άφησαν ποτέ να δείξει που μπορούσε να φτάσει. Ο Μπεστ έχασε τη μάχη όχι με τη ζωή αλλά με το αλκοόλ στις 25 Νοεμβρίου του 2005. Το ποτό, η απαγορευμένη αγάπη του, αποδείχθηκε πιο δυνατή από την θέλησή του για ζωή. Η μάχη που έδωσε ήταν σκληρή και άνιση και τελικά ήταν το μοναδικό γκολ που... έχασε.
Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης του 1968 γεννήθηκε στην Βόρεια Ιρλανδία και αυτό του… έκοψε τα φτερά, αφού ήταν σχεδόν πάντα απών από τις κορυφαίες εθνικές διοργανώσεις, την ώρα που έκανε μεγάλη καριέρα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εν τούτοις, αυτό δεν απέτρεψε τον Πελέ να τον χαρακτηρίσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει δει και να τον συμπεριλάβει στη λίστα του με τους 125 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που εκδόθηκε από τη FIFA το 2004.
Ομως αυτό που θα μείνει σε όλους είναι οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία.
Χαρακτηριστικά έχει πει:
- «Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα»
- «Αν είχα γεννηθεί άσχημος, κανείς δεν θα ήξερε τον Πελέ»
- «Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου»
- «Έχω σταματήσει να πίνω, αλλά μόνο όταν κοιμάμαι»
- «Ίσως πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, αλλά νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να παραμείνω ανώνυμος»
- «Θα έδινα όλη την σαμπάνια που έχω πιει στη ζωή μου για να έπαιζα με τον Καντονά σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα στο Ολντ Τράφορντ»
- «Ο Μπέκαμ εν έχει καλό αριστερό πόδι, δεν έχει καλή κεφαλιά, δεν μαρκάρει και δεν σκοράρει συχνά. Κατά τα άλλα είναι καλός παίκτης»
- «Είχα πει κάποτε ότι ο δείκτης νοημοσύνης του Γκασκόιν ήταν μικρότερος από τον αριθμό της φανέλας του και αυτός με ρώτησε: Τι είναι δείκτης νοημοσύνης;»












Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: