Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται νέα ραβασάκια της εφορίας με αλλαγές στις 100 δόσεις - Τι γράφει το... μήνυμα



Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι φορολογούμενοι που εντάσσονται στην ρύθμιση των 100 δόσεων ειδοποιούνται για τις αλλαγές που έρχονται στη ρύθμιση και με τις οποίες καλούνται μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν αυξημένες δόσεις.


Από το απόγευμα της Παρασκευής η εφορία στέλνει σταδιακά στους φορολογούμενους το παρακάτω μήνυμα:

«Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της δόσης της ανωτέρω ρύθμισής σας έχει τροποποιηθεί σε εφαρμογή του νόμου 4336/2015. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε πριν από την πληρωμή για το νέο ποσό δόσης από την εφαρμογή προσωποποιημένη πληροφόρηση,. Επιλογή στοιχεία ρύθμισης Taxisnet. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζα θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την τράπεζά σας».

Το μήνυμα αυτό θα λάβουν περισσότεροι από 600.000 οφειλέτες οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους δηλαδή χαμηλό επιτόκιο. Στο εξής το επιτόκιο αναπροσαρμόζεται με αποτέλεσμα όσοι χρωστούν λιγότερα από 5.000 ευρώ να πληρώσουν επιπλέον 250 ευρώ το έτος καθώς το επιτόκιο από μηδενικό αυξάνεται στο 5% ενώ όσοι χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω το επιτόκιο αυξάνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έχοντας και αυτοί με την σειρά τους σημαντική επιβάρυνση.

Οι αυξημένες δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν για πρώτη φορά στο τέλος του Νοεμβρίου.

Ωστόσο το μεγάλο χτύπημα στους φορολογούμενους θα έρθει στις 15 Δεκεμβρίου οπότε και θα ενεργοποιηθεί η διάταξη για την υποχρεωτική καταβολή των τρεχουσών εισφορών η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Βάσει της διάταξης αυτής, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλούν μέσα σε 30 ημέρες από την προθεσμία όλες τις νέες οφειλές τους, π.χ. ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κτλ. διαφορετικά θα χάνουν αυτόματα την ρύθμιση των 100 δόσεων και θα αναβιώνουν όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν αλλά και τα πρόστιμα.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: