Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Το «Βήμα» συγκρίνει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με τον ποιητή Φανφάρα



Με το δικό της απολαυστικό τρόπο, η Αφροδίτη Γραμμέλη στη στήλη της "Offstage" στο Βήμα τοποθετήθηκε για την τηλεοπτική παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.


Η Αφροδίτη Γραμμέλη θέλησε να σχολιάσει την εκπομπή του γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Με το βλέμμα στραμμένο λίγο ψηλά, λίγο αριστερά, εικόνα που χαρακτηρίζει κάποιον που απαγγέλλει κατά την εκτίμησή του κάτι σπουδαίο, ο Μπογδάνος παρεμβαίνει διαρκώς για να πει εξυπνάδες οι οποίες ως επί το πλείστον καταλήγουν σε κρυόμπλαστα αστεία».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της:

«Στην απολαυστική ελληνική ταινία «Ξύπνα, Βασίλη!» ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο έναν ρόλο που έμελλε να μείνει στην ιστορία: τον ποιητή Φανφάρα. Με τρόπο υπαινικτικό, βαθιά ειρωνικό και εξόχως υπερβολικό ο Μιχαλακόπουλος έπλασε αυτόν τον μοναδικό τύπο ψευτοδιανοούμενου που γίνεται αντικείμενο λατρείας και θαυμασμού στη μάζα που συνιστούν νεόπλουτοι, αμόρφωτοι και Σουσούδες. Με σύνθημα «Ασπρα κοράκια, μαύρα κοράκια» ο νεοέλληνας βρήκε τον πιο εύστοχο τρόπο για να χλευάσει εδώ και δεκαετίες το φαινόμενο του αυτοαποκαλούμενου μαικήνα της σοφίας, ο οποίος ζει και βασιλεύει. Φυσικά πρόκειται για φαινόμενο το οποίο μαστίζει πολλούς τομείς, από τους οποίους δεν μπορεί να εξαιρεθεί και η δημοσιογραφία. Δημοσιογράφοι που θα έπρεπε να στρέψουν το βλέμμα τους στο ρεπορτάζ, στην είδηση, να προλογίσουν θέματα ή να ερμηνεύσουν γεγονότα με σοβαρότητα, προτιμούν να τα υπερβούν, να τα αγνοήσουν ή να τα παραμορφώσουν. Μία τέτοια περίπτωση συναντάται στο απογευματινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ με τίτλο «ΣΚΑΪ στις 6», το οποίο ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσιάζει ομολογουμένως με... πρωτοτυπία.

Προλογίζει ανορθόδοξα και εν συνεχεία αναζητεί μετά μανίας το αστείο εκείνο που θα τινάξει το ρεπορτάζ του συναδέλφου του στον αέρα. Είτε πρόκειται για περικοπή συντάξεων είτε για πνιγμούς μεταναστών είτε για τα πρωτοβρόχια, ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής - κονφερασιέ πλέον - έχει έναν τρόπο να τα αποδομεί προκαλώντας αμηχανία. Με το βλέμμα στραμμένο λίγο ψηλά, λίγο αριστερά, εικόνα που χαρακτηρίζει κάποιον που απαγγέλλει κατά την εκτίμησή του κάτι σπουδαίο, ο Μπογδάνος παρεμβαίνει διαρκώς για να πει εξυπνάδες οι οποίες ως επί το πλείστον καταλήγουν σε κρυόμπλαστα αστεία.

Είναι ωραίο και λείπει είναι η αλήθεια από την ελληνική τηλεόραση ένας τρόπος παρουσίασης ενημερωτικών εκπομπών λίγο πιο χαλαρός, λιγότερο ξύλινος και ελαφρά τσαλακωμένος. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν κατακτάται φορώντας κοστούμι σε συνδυασμό με All Star και κάνοντας αστεία επιπέδου γαλαρίας σε σχολική αίθουσα».



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: