Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το κινητό σου μπορεί να διαγνώσει αν έχεις κατάθλιψη



Το νέο application που σε ψυχολογεί!


Τελικά, το αστείο που συχνά κάνουμε για τα smartphone ότι μόνο καφέ δε φτιάχνουν, ταιριάζει και σε αυτή την περίπτωση! Γιατί το κινητο σου όχι απλά σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη, αφού σου παρέχει σε χρόνο dt όλα όσα χρειάζεσαι, αλλά μπορεί κιόλας να σε ψυχολογήσει. Ναι, καλά διάβασες! Το κινητό σου μπορεί να διαγνώσει αν έχεις κατάθλιψη!

Μια έρευνα που έγινε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Φαρμακευτικής, το Northwestern Feinberg School και που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Medical Internet Research, ανέλυε τη συμπεριφορά των ανθρώπων χρησιμοποιώντας το επονομαζόμενο “Purple Robot”. 

Πρόκειται για ένα application με ανιχνευτή δεδομένων, το οποίο συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες από το GPS και άλλους χρήσιμους αισθητήρες που έχει το κινητό σου τηλέφωνο. 

Επεξεργάζεται το χρόνο που βρίσκεσαι σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και πόση ώρα ασχολείσαι με το κινητό σου, σε κάθε μέρος που βρίσκεσαι. Αυτές οι πληροφορίες είναι αρκετές για να βγάλει το συμπέρασμα αν κάποιος υποφέρει από κατάθλιψη ή όχι. Και με 86% ακρίβεια, παρακαλώ!

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το πιο σημαντικό κομμάτι της εφαρμογής αυτής είναι ότι φτάνουν στη σημαντική αυτή γνώση για κάποιον, με απόλυτη διακριτικότητα. Το κινητό σου ανιχνεύει τον εσωτερικό σου κόσμο, χωρίς να μπεις καν στη διαδικασία να μιλήσεις. Η χρήση και μόνο που κάνεις, είναι αρκετή για να αντιληφθεί την ψυχική σου κατάσταση και πιο συγκεκριμένα, αν υποφέρεις από κατάθλιψη.

Η έρευνα εκπονήθηκε σε 40 ανθρώπους, επομένως υπάρχουν ακόμα περιθώρια να εξελιχθεί και να εξεταστεί παραπάνω, συγκεντρώνοντας ακόμα πιο πολλά δείγματα και εξετάζοντας ακόμα περισσότερες περιπτώσεις. Είναι βέβαιο όμως, ότι αποτελεί μια καλή αρχή και έναν πρωτότυπο τρόπο να παρακολουθήσουμε την ψυχική μας υγεία. 

Μια τέτοια εφαρμογή κάνει την αρχή για να δημιουργηθούν κι άλλες τεχνολογικές ανακαλύψεις νέας γενιάς, που επικεντρώνονται στον άνθρωπο και στον τρόπο συμπεριφοράς του.

Είναι μια χρήσιμη και πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, δε νομίζεις;






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: