Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Τζον Τραβόλτα ως Φόρεστ Γκαμπ, «Pretty Woman» χωρίς Τζούλια Ρόμπερτς -Ρόλοι που άλλαξαν χέρια



Μπορεί να φανταστεί κανείς τον Ρίτσαρντ Γκιρ να ερωτεύεται σφόδρα μία άλλη σπιρτόζα κοκκινομάλλα και όχι την Τζούλια Ρόμπερτς; Η τον Τζον Τραβόλα να κάθεται σε ένα παγκάκι ως Φόρεστ Γκαμπ; Δύσκολα.

Κι όμως, είναι μερικοί από ρόλους που ταυτίστηκαν με κάποιο πρόσωπο, αλλά παραλίγο να καταλήξουν σε διαφορετικούς ηθοποιούς. Η Vogue θυμήθηκε μερικές τέτοιες περιπτώσεις.
Ο Τομ Χανκς ως Χάρι Μπερνς στο «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι»
Ο σκηνοθέτης Ρομπ Ρέινερ είχε συζητήσει με τον Τομ Χανκς για το ρόλο, αλλά τελικά κατέληξε στον Μπίλι Κρίσταλ γιατί ταίριαξε απευθείας με την Μεγκ Ράιαν.
Η Ρις Γουίδερσπουν ως Σερ Χόροουιτς στο «Clueless»
Αν και η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αμι Χέκερλινγκ ήθελε την Αλίσια Σίλβερστοουν για το ρόλο από την αρχή, το στούντιο έκανε οντισιόν με άλλες ηθοποιούς, ανάμεσά τους και η σχεδόν άγνωστη τότε Γουίδερσπουν.
Η Μισέλ Φάιφερ ως Κλαρίς Στάρλινγκ στη «Σιωπή των Αμνών»
Η Τζόντι Φόστερ κέρδισε Οσκαρ για αυτό το ρόλο, αλλά δεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη. Ο Τζόναθαν Ντιμ ήθελε την Μισέλ Φάιφερ, αλλά εκείνη απέρριψε το ρόλο γιατί θεωρούσε ότι η ταινία ήταν υπερβολικά βίαιη.
Η Ντάνα Ντελάνι ως Κάρι Μπράντσο στο «Sex and the City»
Ο δημιουργός της σειράς είχε προτείνει το ρόλο στη φίλη του, Ντελάνι, αλλά εκείνη τον απέρριψε γιατί «είχα ήδη κάνει πολλές ταινίες σχετικά με το σεξ», όπως έχει πει.
Ο Μπρους Γουίλις ως Σαμ Γουίτ στο «Ghost»
Είχε πρόταση για το ρόλο, αλλά αρνήθηκε να παίξει και στη μεγάλη οθόνη το σύζυγο της Ντέμι Μουρ με την οποία ήταν τότε παντρεμένος.
Ο Τζον Τραβόλτα ως Φόρεστ Γκαμπ στην ομώνυμη ταινία
Ο ρόλος προσφέρθηκε στον Τομ Χανκς αφού πρώτα τον απέρριψε ο Τζον Τραβόλτα και τελικά κέρδισε το Οσκαρ. Ο Τραβόλτα έχει παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε λάθος.
Ο Ερικ Στολτζ ως Μάρτι ΜακΦλάι στο «Επιστροφή στο μέλλον»
Πήρε το ρόλο αρχικά, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες γυρισμάτων απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μάικλ Τζ. Φοξ.
Η Νικόλ Κίντμαν ως Τζέιν Σμιθ στο «Mr & Mrs Smith»
Αρχικά επρόκειτο να σταθεί εκείνη στο πλευρό του Μπραντ Πιτ, αλλά αποσύρθηκε από την ταινία γιατί τα γυρίσματα συνέπιπταν με εκείνα άλλου φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Ο ρόλος κατέληξε τελικά στην Αντζελίνα Τζολί, που έγινε βέβαια και ζευγάρι στη ζωή με τον Πιτ.
Η Μόλι Ρίνγκγουολντ ως Βίβιαν Γουόρντ στο «Pretty Woman»
Ηταν η αρχική επιλογή, όταν ο τίτλος της ταινίας ήταν «3.000 δολάρια» και είχε πολύ διαφορετικό, πιο σκοτεινό, σενάριο, αλλά στην πορεία άλλαξαν όλα και μία άλλη κοκκινομάλλα, η Τζούλια Ρόμπερτς, πήρε τη θέση της.
Η Κέιτ Γουίνσλετ ως Μπρίτζετ Τζόουνς στο «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς»
Πέρασε από οντισιόν, αλλά η Γουίνσλετ θεωρήθηκε πολύ νεαρή για να παίξει μία γυναίκα μετά τα 30.
Η Κριστίνα Απλγκεϊτ ως Ελ Γουντς στο «Legally Blonde»
Η Απλγκεϊτ απέρριψε το ρόλο γιατί μετά από 10 χρόνια ως Κέλι Μπάντι στο «Παντρεμένοι με παιδιά» φοβήθηκε ότι είχε τυποποιηθεί ως η χαζή ξανθιά. Η ειρωνεία είναι πως τώρα λέει ότι η απόρριψη του ρόλου ήταν ηλίθια κίνηση από μέρους της.
Η Νάταλι Πόρτμαν ως Ιουλιέτα στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
Ηταν 13 ετών όταν την επέλεξαν για το ρόλο αλλά όταν ο σκηνοθέτης είδε ότι δεν ταίριαζε ιδιαίτερα με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο- ο οποίος ήταν 8 χρόνια μεγαλύτερός της- συμφωνήθηκε από κοινού ότι έπρεπε να αλλάξει η πρωταγωνίστρια.



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: