Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η μητέρα του Φύσσα πέταξε μπουκάλι στον Ρουπακιά: «Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι»



Δεν άντεξε η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, και μετά την κατάθεσή της κινήθηκε προς το μέρος του κατηγορούμενου Γιώργου Ρουπακιά και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό. «Αυτό για να με θυμάσαι», του είπε αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας «Ρουπακιά, παρακάλα να φας ισόβια!», με αποτέλεσμα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη να του απαγορεύσει ξανά την είσοδο.
Νωρίτερα, η υπεράσπιση του Γιώργου Πατέλη ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει την απάλειψη και διαγραφή από τα πρακτικά όλων των σημείων της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα που αναφέρονται σε οπτικοακουστικό υλικό. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι το επίμαχο βίντεο -στο οποίο ο εντολέας του φέρεται σε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής να αναφέρει ότι θα περιμένουν εντολή του Λαγού πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια- δεν έχει προβληθεί στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι μόλις σήμερα το πρωί η έδρα αποφάσισε ότι οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί σε άλλο χρόνο. Κατά την υπεράσπιση, το γεγονός αυτό δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, «αφού δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε δει το υλικό για το οποίο ρωτάται η μάρτυρας». Το δικαστήριο δεν εξέδωσε στην παρούσα φάση καμία απόφαση για το αίτημα που υποβλήθηκε.
Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα
Την Πέμπτη τελικώς θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης Φύσσα, η οποία λόγω συγκινησιακής φόρτησης δεν μπόρεσε να καταθέσει σήμερα.
Η Ειρήνη Φύσσα περιέγραψε όταν ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο, τη στιγμή που πήγε στο Νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. "Τον είδα παγωμένο... νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας". Αυτά ήταν όσα μπόρεσε να πει στο δικαστήριο η Ειρήνη Φύσσα. Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία για την Πέμπτη 9 το πρωί.
Οταν χρυσαυγίτες και δικηγόροι εξόργισαν τους γονείς του Φύσσα
Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών προκαλούσαν συστηματικά φασαρία μην αφήνοντας τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου, να ολοκληρώσει την κατάθεσή της και συνεπώς να δημιουργηθεί ένταση μέσα στην αίθουσα και να γίνει ακόμη μια διακοπή. 
Η κυρία Φύσσα διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο πως οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δημιουργούν οχλαγωγία και δεν την αφήνουν να μιλήσει. Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης: «Αφήστε την να μιλήσει! Επίτηδες το κάνετε!», είπε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητά να μην παρεμβαίνει στη διαδικασία και να ηρεμήσει.
Ο κ. Φύσσας εκνευρισμένος γύρισε προς έναν από τους κατηγορούμενους και του είπε: «Τι με κοιτάς ρε;» και ακολούθως στράφηκε στην Πρόεδρο λέγοντάς της ότι ένας κατηγορούμενος γύρισε και τον κοίταξε απειλητικά.
Τελικά, η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναγκάστηκε να διακόψει, με φίλους και συγγενείς της οικογένειας Φύσσα να φωνάζουν κατά των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών, λέγοντας «αρκετά βάσανα πέρασε. Μην την βασανίζετε κι εσείς».


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: