Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Εσύ... πόσο ερωτεύσιμη είσαι;



Πόσο συχνά ακούω γυναίκες σε παρέες που συναντώ, να διαμαρτύρονται για τους άνδρες που δεν διεκδικούν, που δεν κυνηγούν, που δεν επιμένουν. Γυναίκες επιτυχημένες επαγγελματικά, δραστήριες, όμορφες... μόνες.


Μια έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο για το αν τελικά ο άνδρας ερωτεύεται αυτή την δυναμική γυναίκα που καταξιώνεται επαγγελματικά, δραστηριοποιείται κοινωνικά και εκπέμπει απόλυτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Όπως αποδεικνύεται από την τελευταία αυτή επιστημονική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άνδρες και γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ηλικιακού εύρους από 30 έως 50 ετών, οι άνδρες στέκουν άκρως επιφυλακτικοί απέναντι στις ανεξάρτητες γυναίκες. Μάλιστα σε ερώτημα σχετικά με το τι τους ενοχλεί περισσότερο στη σύγχρονη γυναίκα:

*Oι επτά στους δέκα άνδρες (73,4%) δήλωσαν «η επιθετικότητα που εκπέμπει».
*Σε ποσοστό 54% ανέφεραν την πιθανή «ανεπάρκεια στον ρόλο της συντρόφου».
*Σε ποσοστό 47% προβληματίζονται για την ενδεχόμενη «ανεπάρκεια στον γονεικό ρόλο της μητέρας».

*Ένα ποσοστό της τάξης του 18,7% αναφέρει «η πολυγαμία».
*Ένα 14% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η σύγχρονη γυναίκα θα είναι «ανεπαρκής νοικοκυρά».

Κι ενώ η γυναίκα αγωνιά να καταξιωθεί επαγγελματικά και να διατηρήσει την όμορφη εικόνα της θεωρώντας πως έτσι θα νιώθει όλο και πιο δυνατή και οχυρωμένη, ο άνδρας αμφιβάλλει για το αν η γυναίκα αυτή που κουβαλά άγχος, θυμό, επιθετικότητα αλλά και ειρωνεία και απαξίωση απέναντι στο ανδικό φύλο, θα καταφέρει να στηρίξει την δημιουργία μιας οικογένειας σε ένα στέρεο έδαφος εμπιστοσύνης, φυσικής και συναισθηματικής παρουσίας αλλά και σταθερότητας.

Άραγε πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να χωρέσει στην κάθε ημέρα της τον ρόλο της μητέρας, της συντρόφου, της επαγγελματία, της φίλης παραμένοντας θετική απέναντι στην ζωή, στον άντρα της, στην οικογένειά της;

Μια απαιτητική καθημερινότητα προκαλεί συναισθηματικές πιέσεις, όμως ας μην ξεχνάμε να δείχνουμε τον έρωτα και την αγάπη μας, να προσφέρουμε στον σύντροφό μας, να νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας και για εκείνον... να είμαστε ερωτεύσιμες!







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: