Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Blindspot: Τι παίζει με τα τατουάζ της Jane Doe;



Μία βαλίτσα εμφανίζεται στην Time Square, την πιο διάσημη πλατεία της Nέας Υόρκης. Ένας αστυνομικός θα την αντιληφθεί, μία ομάδα έμπειρων σε βόμβες θα έρθει στο σημείο, αφού εκκενωθεί η πλατεία όμως η βαλίτσα δεν έχει μέσα βόμβα αλλά μία γυναίκα γυμνή και γεμάτη τατουάζ.


Η Jane Doe, όνομα που δίνουν οι Αμερικάνοι σε γυναίκες που δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν, δεν θυμάται ποια είναι ή οτιδήποτε άλλο για την ζωή της, το παρελθόν της και τα τατουάζ που φέρει, τα οποία της έγιναν λίγες μόλις μέρες πριν. Το μυστήριο με την γυναίκα και τα γεμάτα κρυμμένα στοιχεία τατουάζ της θα κληθεί να διαλευκάνει ένας αστυνομικός του FBI του οποίου το όνομα εμφανίζεται σε ένα από τα τατουάζ της γυναίκας.

Ακολουθούν ελάχιστα μικρά spoilers.



Τι γίνεται από κει και πέρα; Η ομάδα του FBI προσπαθεί να καταλάβει από που έρχεται ή ποια είναι η Jane αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ούτε αποτυπώματα, ούτε ταύτιση με φωτογραφία σε κανένα από τα συστήματά τους, ενώ στο μεταξύ κάποια από τα τατουάζ θα οδηγήσουν την ομάδα στα δύο πρώτα επεισόδια σε υποθέσεις τρομοκρατίας (κυρίως) που θα μπορούσαν να αποδειχτούν σοβαρές και στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αν η ομάδα δεν έφτανε εγκαίρως χάρη στα τατουάζ της Jane. Όμως δεν είναι μόνο απλά τα στοιχεία που έχει εκείνη στο κορμί της χωρίς να το ξέρει. Είναι ότι η ίδια μπαίνει στο παιχνίδι γερά και γρήγορα θα αποδείξει ότι κατέχει τις πολεμικές τέχνες, ξέρει κινέζικα, ξέρει να πυροβολεί και σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι.

Οι μνήμες της όμως αργούν να έρθουν, αν και σιγά σιγά θα βλέπει εικόνες από την παλιά της ζωή, που θα συνδυάζονται με την έντονη, λόγω των υποθέσεων που θα δουλεύει τωρινή της κατάσταση. Α ναι… η Jane δουλεύει κανονικά στις υποθέσεις της ομάδας, ακόμα και σε top-secret θέματα, με τον αστυνόμο που είναι επικεφαλής να την εμπιστεύεται σιγά σιγά και πιο πολύ.



Τεχνικά η σειρά φαίνεται να είναι μέτρια παραγωγή με ένα pilot επεισόδιο που έχει γίνει απλά για να προξενήσει το ενδιαφέρον όσο περισσότερων θεατών. 

Οι χαρακτήρες δεν νοούνται σαν πραγματικοί χαρακτήρες αλλά περισσότερο σαν τηλεοπτικές εύπεπτες περσόνες, χωρίς βάθος και με ρηχά έως αστεία συναισθήματα και διαλόγους.

 Βλέπει κάποιος το πρώτο επεισόδιο του Blindspot και νομίζει ότι απλά κάποιοι κόπιαραν 3-4 αστυνομικές σειρές των προηγούμενων χρόνων, έβαλαν και μια κοπέλα γυμνή στην Time Square, και στα ιατρεία, και στον καθρέφτη της, και μπάμ να ένα pilot που θα πουλήσει.

Όσο προχωρά όμως η σειρά και κυρίως στο δεύτερό της επεισόδιο, το Blindspot βελτιώνεται αισθητά και αρχίζει να έχει ένα ενδιαφέρον με τους χαρακτήρες να αποκτούν ένα κάπως μεγαλύτερο εκτόπισμα. 

Σίγουρα δεν πρόκειται μέχρι στιγμής σε αυτά τα δύο επεισόδια για κάτι καινούριο και φρέσκο, αλλά έχει κάποιες προοπτικές να πετύχει αν βελτιωθεί κι άλλο και οι λάτρες του είδους των αστυνομικών/μυστηρίων θα την βρουν συμπαθητική. 

Η σειρά μετά τα πρώτα της επεισόδια που έχουν ήδη γυριστεί, πήρε παραγγελία για το σενάριο άλλων εννέα επεισοδίων, μετά τις πρώτες αρκετά θετικές από πλευράς θεαματικότητας ενδείξεις, έτσι μάλλον θα βγάλει την πρώτη σεζόν. Πρόβλεψη μου ότι θα κοπεί μετά την πρώτη της σεζόν.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: