Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τι πρέπει να κάνεις σ' ένα πρώτο ραντεβού για σίγουρη επιτυχία



Το αιώνιο πρόβλημα με τα πρώτα ραντεβού, είναι πως ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε ν' αφήσεις τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Όχι πια.
Τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πολύ πιο εύκολα, χάρη στην πρόσφατη έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ και της Καλιφόρνια. Οι ερευνητικές ομάδες των πανεπιστημίων, διαπίστωσαν ποια είναι η σωστή τακτική που πρέπει ν' ακολουθήσουμε, προκειμένου να κάνουμε το πρώτο μας ραντεβού πετυχημένο. Κοινώς: κωδικοποίησαν όλα όσα πρέπει να πούμε ή να κάνουμε για να την εντυπωσιάσουμε.


Για την έρευνα τους, οι επιστήμονες ζήτησαν από άντρες απόφοιτους των Πανεπιστημίων τους να ξεκινήσουν μια σειρά από speed dates με άγνωστες γυναίκες. Οι απόφοιτοι, μετά από 16 ολόκληρες ώρες πολλών και διαφορετικών ραντεβού, κλήθηκαν ν' αναφέρουν πόσο καλά «έδεναν» με την κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Παρότι η έρευνα απέδειξε πως τα χαρακτηριστικά του κάθε άντρα (όπως το ύψος, η σωματική δομή, το χρώμα ματιών κλπ) έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στην επιλογή των ραντεβού, κάθε λεπτό που περνούσε το ενδιαφέρον των γυναικών για τα παραπάνω όλο και μειωνόταν. Αυτό που τελικά «κέρδισε» τις γυναίκες, ήταν η ροή της κουβέντας.

Και σύμφωνα με την επιστήμη, πρέπει να κάνεις τα παρακάτω για να την εντυπωσιάσεις και να κάνεις το ραντεβού επιτυχία:

> Να γελάς μαζί της. Και όχι, δεν το εννοούμε όπως «ακούγεται». Κάθε φορά που θα γελάσει με κάθε αστείο, μην φοβηθείς να γελάσεις και εσύ μαζί της. Δείχνει ότι σε ενδιαφέρει η στιγμή μαζί της και όχι απαραίτητα το τι θα πεις για να την εντυπωσιάσεις. Και γενικά, είναι ωραίο να γελάς.

> Να την διακόπτεις. Ναι, μπορεί μέχρι τώρα να ήξερες πως κάτι τέτοιο θεωρείται αγενές, αλλά οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως η ερώτηση πάνω στην ερώτηση, υποδηλώνει θαυμασμό κι ενδιαφέρον. Μην το παρακάνεις όμως.

> Να μιλάς για πολλά και διαφορετικά θέματα. Αλλά αυτό το γνώριζες ήδη, σωστά;

> Να χρησιμοποιείς την λέξη «εσύ» όσο πιο πολλές φορές γίνεται. Με πιο απλά λόγια, εστίασε σε εκείνη και στήσε την κουβέντα γύρω από πράγματα που την αφορούν.

Και πως θα καταλάβεις αν αυτό που κάνεις πιάνει όντως τόπο; Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν έχει ξεκινήσει να γοητεύεται με τον τρόπο σου, θα συμβούν τα παρακάτω:

> Θ' αλλάζει συνεχώς ο ήχος της φωνής της.

> Θα επιλέγει να μιλάει πιο απαλά, προσθέτοντας τόνους τρυφερότητας και θηλυκότητας στη φωνή της.

> Θα χρησιμοποιεί πολλές φορές τη λέξη «εγώ».

Τα πράγματα, ωστόσο, μπορούν να πάνε και στραβά στα πρώτα ραντεβού. Ειδικά αν κάνει κάτι από τα ακόλουθα, σημαίνει πως δεν ενθουσιάστηκε και τόσο με την προσπάθεια σου. Συμβαίνουν κι αυτά, τι να κάνουμε;

> Να κάνει πολλές ερωτήσεις. Αυτό χρειάζεται προσοχή. Οι πολλές ερωτήσεις δεν υποδηλώνουν απαραίτητα ενδιαφέρον. Η δεσποινίς μπορεί να «τρέξει» την συζήτηση, προκειμένου να ξεμπλέξει μαζί σου πιο γρήγορα. Άκαρδες, τι να πεις.

> Στις προτάσεις σου, απαντάει συνεχώς «μπορεί», «ίσως», «θα δούμε». Τσάμπα προσπαθείς.

> Μιλάει συνέχεια. Βέβαια στη προκειμένη περίπτωση, τα τινά είναι δύο: είτε κάνεις τα πράγματα σωστά, είτε βαριέται και το έχει πάρει όλο πάνω της. Οπότε φρόντισε να παρατηρείς τις αντιδράσεις της.

Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί και μια σημαντική λεπτομέρεια: οι ερευνητές αναφέρουν πως οι γυναίκες που νιώθουν ότι έχουν μια ιδιαίτερη επικοινωνία με κάποιον άντρα που γνωρίζουν, θέλουν από αυτόν να τις εκτιμά, να τους λέει όμορφα πράγματα και να τις διακόπτει (ω, ναι!) κάνοντας πολλές ερωτήσεις. Από την άλλη, όμως, οι άντρες που αισθάνονται αντίστοιχα για μια γυναίκα, δεν τα κάνουν όλα αυτά. Με λίγα λόγια, έχουμε το φιλέτο στο πιάτο και τα κάνουμε μαντάρα.

Τι θέλει; Λίγη προσπάθεια και λίγη προσοχή. Την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού να έχεις τ' αυτιά σου ανοιχτά και να μην διστάζεις να ρωτήσεις και να πεις όμορφα πράγματα.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: