Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Τι μαρτυρούν για σένα τα χρώματα που φοράς



Σχεδόν κάθε άνδρας, βασίζεται σε μια πολύ περιορισμένη γκάμα χρωμάτων για τα ρούχα που φορά καθημερινά. Ιδίως όταν μιλάμε για πουκάμισα, με το λευκό, το γκρι και το γαλάζιο αποτελούν φετίχ για κάθε εργαζόμενο σε μια δουλειά γραφείου -βαρετό.
Κάποιοι άλλοι, δείχνουν πιο τολμηροί. Μέσα στη ντουλάπα τους θα βρεις κίτρινα και πορτοκαλί, αλλά και φωτεινά μοβ ή πράσινο του πεύκου. Ωστόσο, ούτε αυτοί είναι διατεθειμένοι να φορέσουν τόσο έντονα χρώματα στη δουλειά, εκτός αν είναι καλλιτεχνικοί διευθυντές, τέως υπουργοί οικονομικών κλπ.


Βγαίνοντας έξω από τις δεσμευτικές γραμμές που σε υποχρεώνει το dress code της εργασίας σου, σίγουρα, έχεις κάποιο χρώμα πουκαμίσου που θέλεις να φοράς στις βόλτες σου, στις εκδρομές του Σαββατοκύριακου, στα πάρτι ή στην οικογενειακή κυριακάτικη έξοδο για φαγητό. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα υποκαμίσων Buytshirtsonline, το χρώμα πουκαμίσου που επιλέγεις για τέτοιου είδους περιστάσεις, αποτελεί τον καθρέφτη του χαρακτήρα σου.

> Το μαύρο, σύμφωνα με την έρευνα, δείχνει να αποτελεί πρώτη επιλογή των περισσοτέρων ανδρών. Και ο κρυφός λόγος; Το μαύρο σχετίζεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σεξουαλικότητα και νοημοσύνη. Αυτό ακριβώς το χρώμα θέλουν να φοράς και οι γυναίκες -για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Ωστόσο, αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα σημείωσαν ότι το μαύρο πουκάμισο υποδηλώνει κάτι περισσότερο από έντονη αυτοπεποίθηση και σεξουαλικότητα: τάση για αλαζονεία και αυταρχισμό.

Και ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα που βγήκε από την έρευνα. Το μαύρο πουκάμισο πρέπει να υπάρχει στη ντουλάπα σου για δυο λόγους: α) δεν δείχνει σχεδόν ποτέ βρώμικο, β) όλο και σε κάποια κηδεία θα παραβρεθείς.

> Όσες γυναίκες συμμετείχαν στο γκάλοπ του Buytshirtsonline, μόνο θετικά σχόλια είχαν να εκφράσουν για τους άνδρες που επιλέγουν λευκό και μπλε πουκάμισο -επειδή αποπνέουν σοβαρότητα, ασφάλεια και πατρικό ένστικτο-, ωστόσο τα πιο ζωντανά χρώματα όπως ροζ, κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί σκόραραν πολύ χαμηλά στη συνολική βαθμολογία. Ειδικά το ροζ θεωρήθηκε ως ανόητο χρώμα και το πορτοκαλί σαν η δεύτερη χειρότερη επιλογή μετά το κόκκινο -προβολή αλαζονείας και αμετροέπειας.

> Ο μεγάλος χαμένος; Το καφέ σε οποιαδήποτε απόχρωση. Εκτός από την έντονη αύρα σεμνοτυφίας και φιλαργυρίας που αποπνέει, το καφέ πουκάμισο ψηφίστηκε μόλις από το 1% των γυναικών και το 4% των ανδρών ως πουκάμισο για πρώτο ραντεβού -είτε ερωτικό, είτε επαγγελματικό.

> Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Επίλεγε το χρώμα των πουκαμίσων σου με σύνεση. Για τις περιστάσεις που επιβάλλεται να δείχνεις αυτοπεποίθηση, ικανότητα και γοητεία μείνε στην ασφάλεια των βαρετών άσπρων-μπλε-γκρι, δηλαδή τη «στολή» γραφείου.

Όλα τα υπόλοιπα άφηνέ τα για δεύτερη αλλαξιά, σε στιγμές που θέλεις να δείξεις πόσο πολύ σου αρέσει το κέφι, να κάνεις ανοησίες, να παραβρεθείς σε ένα beach party ή να βγάλεις τα ανίψια σου βόλτα στο λούνα παρκ.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: