Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Καφές, το νέο παυσίπονο;



Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το αγαπημένο μας ρόφημα περιέχει μια ομάδα πρωτεϊνών με αναλγητικές ιδιότητες.


Ίσως στο μέλλον να μην αντιμετωπίζουμε τον πονοκέφαλο με κάποιο χάπι, αλλά με... ένα φλιτζάνι καπουτσίνο. Όπως έδειξε μια βραζιλιάνικη έρευνα που διεξάχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μπραζίλια και την κρατική εταιρεία αγροτικών ερευνών Embrapa, ο καφές κρύβει κάποια συστατικά που λειτουργούν σαν παυσίπονα.

Πρόκειται για «μέχρι πρότινος άγνωστα δομικά στοιχεία πρωτεϊνών -πεπτίδια- με αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα της μορφίνης, δηλαδή με αναλγητική και ηρεμιστική δράση», όπως ανακοινώθηκε στο σχετικό δελτίο τύπου.

Όπως γνωρίζουμε βέβαια ο κλασικός καφές κάθε άλλο παρά λειτουργεί χαλαρωτικά. Πράγματι, για να εκμεταλλευτούμε τις συγκεκριμένες ουσίες, θα χρειαστεί να τον περάσουμε από ειδική επεξεργασία. Πάντως οι φορείς της έρευνας έσπευσαν να κατοχυρώσουν την πατέντα επτά πρωτεϊνών τις οποίες ονόμασαν «οπιοειδή πεπτίδια» γιατί πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη ανοίγει νέες προοπτικές στη βιομηχανία τροφίμων.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: