Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κρατήστε τον εγκέφαλό σας νέο με 5 απλούς τρόπους



Καθώς περνούν τα χρόνια δεν γερνά μόνο το σώμα, αλλά και ο εγκέφαλος. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος για να εμποδίσετε την φθίνουσα πορεία του εγκεφάλου σας και να τον διατηρήσει νέο και υγιή. Ακολουθούν 5 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.


Γιόγκα
Εκτός από ελαστικότητα, έχει αποδειχτεί ότι η γιόγκα βοηθά το άτομο να ηρεμήσει, γεγονός που ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Έρευνα που έγινε το 2014 ανάμεσα σε 100 ενήλικες ηλικίας 55 ετών και άνω, διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν γιόγκα 3 φορές την εβδομάδα για 8 εβδομάδες, είδαν τη γνωστική τους λειτουργία και την συγκέντρωσή τους να βελτιώνεται.

Βότανα και μπαχαρικά
Η διατροφή έχει, επίσης, σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Ορισμένα βότανα και μπαχαρικά βοηθούν τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. Για παράδειγμα, ο κουρκουμάς, όχι μόνο έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά βοηθά στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ. Εάν αυτά τα μπαχαρικά δεν σας αρέσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε δεντρολίβανο που βοηθά στη μνήμη.

Διαλογισμός
Μην υποτιμάτε τη σημασία που έχει το να καθαρίσετε το μυαλό σας μετά από μία δύσκολη ημέρα. Ο διαλογισμός, όχι μόνο μειώνει το άγχος, ενισχύει την ευτυχία και αυξάνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται κανείς τον εαυτό του, αλλά κάνει πολύ καλό και στη μνήμη, Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Harvard, έδειξε ότι όσοι κάνουν διαλογισμό 3 φορές την εβδομάδα έχουν καλύτερη μνήμη.

Παζλ
Αντί να παίζετε με το κινητό σας, δοκιμάστε να λύσετε ένα σταυρόλεξο ή ένα sudoku. Με αυτόν τον τρόπο εξασκείτε τον εγκέφαλό σας, αφού τον αναγκάζετε να ανασύρει από τη μνήμη του γνώσεις, ημερομηνίες και γεγονότα του παρελθόντος.

Πινγκ πονγκ
Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε τα αντανακλαστικά σας και να αντιδράτε με το ένστικτό σας, και μάλιστα γρήγορα. Το πινγκ πονγκ ενεργοποιεί πολλά διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου και έρευνες έχουν δείξει ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προφυλάσσει το άτομα από την άνια.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: