Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Στον αέρα η τελική ημερομηνία των debates



Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμφώνησαν σε δύο ντιμπέιτ εν όψει των εκλογών. Μάλιστα ενώ υπήρξε συμφωνία και για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, θέμα προέκυψε με την τηλεμαχία όλων των αρχηγών καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί στην ημερομηνία που προτάθηκε λόγω υποχρεώσεων της κα Γεννηματά.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, επικοινώνησε με την διευθυντήρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά, σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι προφανώς το πρώτο debate θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και το δεύτερο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά στις 10 του μήνα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, προτείνοντας το debate να γίνει στις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου.

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα βρίσκεται στο Στρασβούργο, αν και ο ίδιος φέρεται να έδειξε διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμά του, προκειμένου να μην τορπιλιστεί η διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει.

Ενστάσεις από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών.

«Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού. Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με κατάληψη της ΕΡΤ απειλεί η ΧΑ

Εκτός του ντιμπέιτ θα είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Το κόμμα αντέδρασε με οργή και απειλεί ακόμα και με κατάληψη στα στούντιο της ΕΡΤ την ώρα της Τηλεμαχίας.

«Στήνουν ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών χωρίς τον αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος, αποκλείουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, γι' αυτό και εμείς θα αποκλείσουμε την ΕΡΤ με χίλια άτομα και θα ψάχνουν να βρουν στούντιο στο... Καρπενήσι για να πουν τα ψέματά τους οι πολιτικάντηδες της διαφθοράς και του μνημονίου» δήλωσε.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: