Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

5 πράγματα που μας λείπουν από τα Windows 10



Μας αρέσουν τα Windows 10, αλλά εντοπίσαμε πέντε ελλείψεις που ελπίζουμε να διορθωθούν σύντομα με ένα update.


Τα Windows 10 θα είναι η τελευταία έκδοση των Windows, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν Windows 11. H Microsoft θα διαθέτει μόνο αναβαθμίσεις ασφαλείας, βελτίωσης και προσθήκης "μικρών" χαρακτηριστικών, τα οποία πιθανότατα θα ονομάζονται Service Releases.

Windows 10 Bug ArtΣύμφωνα με αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα στα Windows 10 εντοπίσαμε "στα γρήγορα" πέντε ελλείψεις, που ευελπιστούμε να διορθωθούν σύντομα σε ένα από τα προσεχή update της Microsoft.

1) Προσθήκη tags σε αρχεία και κατηγοριοποίηση με χρώματα
Οι χρήστες των Mac μπορούν να προσθέσουν tags στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα τοπικά, ενώ μπορούν να τα κατηγοριοποιήσουν με χρωματικά κριτήρια. Τα Windows 7 υποστήριζαν τη δυνατότητα προσθήκης tags στα αρχεία, ωστόσο αυτή η δυνατότητα απουσιάζει από τα Windows 10. Αυτού του είδους η κατηγοριοποίηση είναι πολύ σημαντική και καλό θα ήταν η Microsoft να επαναφέρει την προσθήκη tags και να την εμπλουτίσει με χρώμα.

2) Βελτιωμένη ενσωμάτωση του Skype integration
Παρόλο που το Skype ανήκει εδώ και χρόνια στην Microsoft και η εφαρμογή ανήκει στο οικοσύστημα των Windows 10, δεν φαίνεται να λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Η πιο σημαντική έλλειψή είναι ότι το Skype δε συνεργάζεται σωστά με το Action Center [πάνελ ειδοποιήσεων] των Windows 10, κάτι που εν τέλει μπορεί να είναι σφάλμα των προγραμματιστών του Skype και όχι της ομάδας των Windows 10.

3) Λίγο περισσότερο 'Continuity'
Μπορεί η Microsoft με τα Windows 10 να έχει επικεντρωθεί στο Continuum που μετατρέπει το κινητό σε PC. Δηλαδή, όταν ένα Windows 10 smartphone όταν συνδεθεί με μία οθόνη, έναν εκτυπωτή, ένα πληκτρολόγιο ή ένα ποντίκι, θα αποκτήσει πολλά χαρακτηριστικά των Windows που συναντάμε σε έναν υπολογιστή.

Ωστόσο η Apple χρησιμοποιεί το Continuity, ένα χαρακτηριστικό που είδαμε πρώτη φορά στο iOS 8.1. Με το Continuity οι χρήστες του iPhone δέχονται μηνύματα και κλήσεις από τον Mac [απαιτείται Mac OS X Yosemite και νεώτερο], ενώ μπορούν να ξεκινήσουν μία εργασία σε μία συσκευή και να την συνεχίσουν από το ίδιο σημείο που την άφησαν σε μια άλλη στο οικοσύστημα της Apple.

Είναι σημαντικό να αποκτήσουν τα Windows 10 για smartphones ανάλογες δυνατότητες, καθώς τότε η Microsoft δικαιολογημένα θα μπορεί να μιλά για ένα οικοσύστημα των Windows 10, με συσκευές που δουλεύουν το ίδιο σε όλες τις οθόνες, αλλά με βασικά πλεονεκτήματα, όπως τα αντίστοιχα του Continuity της Apple.

4) Φωνή αρσενικού στην Cortana
Σίγουρα η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, η Cortana είναι αρκετά βολική και η ενσωμάτωσή της στα Windows 10 καλοδεχούμενη, όταν τη δούμε και στα δικά μας συστήματα, βέβαια. Επίσης, οι περισσότεροι ίσως θέλουν να ακούν μία γυναικεία φωνή, αλλά γιατί να μην υπάρξει η επιλογή για μία ανδρική φωνή;

Η Apple δίνει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες, αλλάζοντας τη φωνή [και την προφορά] της Siri και το ίδιο θα μπορούσε να κάνει η Microsoft και αντί για την Cortana να είχαμε τον... Cortez ή τον Cortano!

5) Απουσία αναπαραγωγής DVD
Αυτό ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Τα Windows 10 δεν υποστηρίζουν αναπαραγωγή δίσκων DVD. Η default εφαρμογή αναπαραγωγής DVD στα Windows 10 να υπάρχει στα συστήματα μόνο εκείνων που αναβάθμισαν από τα Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate και Windows 8/8.1 with Media Center ή Pro.

Η Microsoft είναι ξεκάθαρη και προτείνει εφαρμογές τρίτων [π.χ. VLC, ALLPlayer], αλλά γιατί αγαπητή Microsoft θέλεις να μας παιδέψεις έτσι για να δούμε ένα DVD;






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: