Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Βάλε τη ζωή σου σε μια τάξη, ξεκινώντας από σήμερα!



Η καθημερινότητα για τον καθένα μας, είναι ένας αγώνας δρόμου. Τρέχεις να προλάβεις δουλειά, οικογένεια και φίλους, προσπαθώντας πάντοτε να ανταποκρίνεσαι πλήρως στις προσδοκίες όλων! Ως γνωστόν, πολλά καρπούζια, δεν χωρούν κάτω από την ίδια μασχάλη. Έλα όμως που δεν έχεις και άλλη επιλογή! Χρειάζεσαι οργάνωση για να ανταπεξέλθεις σε όλες τις υποχρεώσεις σου.
Κι όταν λέμε οργάνωση, δεν εννοούμε απλά να έχεις ένα μλποκάκι στο οποίο σημειώνεις τις δουλειές σου. Είναι κι αυτό, βέβαια, μια καλή αρχή. Αλλά αν θέλεις να είσαι πραγματικά οργανωμένη και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και βάλε μια τάξη στο χάος που επικρατεί στη ζωή σου, ξεκινώντας πρώτα από το σπίτι σου!


Φέρε την κουζίνα στα μέτρα σου

1. Άδειασε τα ντουλάπια της κουζίνας και καθάρισέ τα. Πέτα ό,τι έχει λήξει και ό,τι δεν χρησιμοποιείς. Μην τα κάνεις όλα μαζί, για να μην πελαγώσεις. Άδειασε ένα ντουλάπι πρώτα και αφού τελειώσεις, ξεκίνα με το επόμενο.
2. Οργάνωσε σωστά τα ντουλάπια σου, ώστε να μη χάνεις πολύ χρόνο όταν είσαι μέσα στην κουζίνα. Γέμισέ τα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ξέρεις ακριβώς πού βρίσκεται το κάθε τι. Βάλε τα ποτήρια και τα πιάτα κοντά στο πλυντήριο των πιάτων, ώστε να γλιτώσεις χρόνο όταν το αδειάζεις. Οργάνωσε την κουζίνα σου έξυπνα!
3. Τα ποτήρια νερού να είναι μαζί, οι κούπες το ίδιο. Μην τα βάζεις ανακατεμένα!

Συγύρισε την κρεβατοκάμαρά σου

1. Ξεκίνα από την ντουλάπα σου. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά αν καταφέρεις να την οργανώσεις σωστά, θα ετοιμάζεσαι πολύ πιο γρήγορα. Ξεκαθάρισε τα ρούχα σου. Αυτά που φοράς, βάλε τα σε σημεία που τα βλέπεις. Χάρισε όσα δεν χρειάζεσαι και αυτά που θέλεις να κρατήσεις, γιατί σου αρέσουν αλλά δεν τα φοράς, βάλε τα στο πίσω μέρος της ντουλάπας σου.
2. Κάθε φορά που γυρνάς από έξω και ξεντύνεσαι, βάλε πάλι τα ρούχα στη θέση τους. Με τον καιρό θα το συνηθίσεις και θα το κάνεις χωρίς σκέψη. Έτσι, θα είσαι πάντα οργανωμένη!
3. Μην έχεις χειμερινά και καλοκαιρινά στην ίδια ντουλάπα! Ξεχώρισέ τα!
4. Αν δεν έχεις πολύ χώρο, αγόρασε κουτιά, βάλε μέσα κοσμήματα ή ακόμα και ρούχα που δεν φοράς και σου πιάνουν χώρο και τοποθέτησέ τα κάτω από το κρεβάτι σου, ή κάπου που να μην σε ενοχλούν!

Οργάνωσε το μπάνιο σου

1. Πέτα ό,τι δε χρειάζεσαι! Η μάσκαρα και το eyeliner χαλούν μετά από 3 μήνες, ενώ η πούδρα και το foundation μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερο από 2 χρόνια. Μήπως έχεις αρώματα που δεν φοράς ή χαλασμένα μανό; Αυτά, μετά από 2 χρόνια, χαλάνε! Επίσης, τα αντηλιακά είναι για μία μόνο σεζόν. Την επόμενη, δεν τα χρησιμοποιούμε. Επομένως, έχεις μάλλον πολύ πράγμα να πετάξεις!
2. Αν φυλάς τα φάρμακα στο μπάνιο, ευκαιρία να τα κοιτάξεις και να πετάξεις όσα έχουν λήξει!
3. Αφού τα ξεκαθάρισες, ήρθε η ώρα να οργανώσεις τα πράγματα στο μπάνιο σου, σωστά! Βάλε τα καλλυντικά σου μαζί και το πιστολάκι μαλλιών με τις βούρτσες σου σε άλλο καλάθι.

Οργάνωσε σωστά το γραφείο σου

1. Πέτα όλη τη χαρτούρα που δε χρειάζεσαι. Αποδείξεις, σημειώσεις, παλιά περιοδικά που δεν θέλεις, στα σκουπίδια! Κράτησε μόνο σημαντικά έγγραφα, ντοσιέδες και τετράδια. Όλοι οι λογαριασμοί σου μπορούν να μετατραπούν και σε ηλεκτρική μορφή! Μη γεμίζεις το χώρο με αυτούς.
2. Φύλαξε όλα τα χαρτιά που θέλεις να έχεις για ενθύμιο, όπως τις κάρτες και τα ερωτικά γράμματα, σε ένα κουτί, ώστε να μην μπλέκονται με όλα τα υπόποιπα, που είναι για τη δουλειά σου.
3. Όσα χρησιμοποιείς καθημερινά, τοποθέτησέ τα στα επάνω συρτάρια, που είναι πιο κοντά σου. Όσα μπορεί να χρειαστείς κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι απαραίτητα, βάλε τα στα χαμηλότερα συρτάρια.
4. Επιτέλους, οργάνωσε λίγο όλα αυτά τα καλώδια που είναι μέσα στα πόδια σου!

Οργάνωσε τα αρχεία στον υπολογιστή σου

1. Σώσε τα αρχεία σου στο Dropbox, Carbonite, ή στο iCloud.
2. Οργάνωσε τις φωτογραφίες σου, κατεβάζοντας κάποια από τις ακόλουθες εφαρμογές: Picasa, Flickr, SmugMug
3. Σημείωσε κάπου τα password που χρησιμοποιείς, ώστε να μην τα ξεχάσεις ποτέ ξανά, ή ακόμα καλύτερα κατέβασε μία από τις ακόλουθες εφαρμογές: LastPass, Dashlane,1Password.
4. Κάτι πρέπει να γίνει με τον χαμό που επικρατεί στα mail σου! Οργάνωσέ τα όλα σε αρχεία. Χρησιμοποίησε φίλτρα, ώστε να «κρύβουν» την ανεπιθύμητη αλληλογραφία. 5. Κάτέβασε την δωρεάν εφαρμογή NudgeMail, για να βάζεις ειδοποιήσεις σε πράγματα που δεν θέλεις να ξεχάσεις.
6. Φτιάξε μία λίστα για όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνεις σήμερα και τίκαρε κάθε δουλειά, μόλις την τελειώσεις. Μπορείς να κάνεις ένα αρχείο στο Google Document. 7. Με το Evernote, μπορείς να αποθηκεύσεις και να μοιράσεις σημειώσεις ή άρθρα που σε ενδιαφέρουν,όπως επίσης και να κρατήσεις σημειώσεις για ο,τιδήποτε θέλεις.

Βρες λίγο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακό και οργάνωσε το χώρο σου με έξυπνο τρόπο! Θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου, από την επόμενη κιόλας ημέρα!







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: