Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Το θεραπευτικό σταφύλι



"Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου", ένα τόσο παλαιό αλλά και τόσο ουσιαστικό ρητό , έχει αποδειχθεί με το πέρασμα τον ετών και πολύ αληθινό. Τα οφέλη του σταφυλιού και των παραγώγων του(π.χ σταφίδα,οίνος) είναι πολύ σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σταφύλι δεν θεωρείται τυχαία ο βασιλιάς των φρούτων καθώς κατέχει εξέχουσα θέση από την αρχαιότητα στο διαιτολόγιο μας.



Πλούσιο σε κάλιο και σε βιταμίνες Α, Β, και C, περιέχει επίσης ρεσβερατρόλη ένα αντιοξειδωτικο (φλαβονοειδές) που παρέχει καρδιοπροστατευτική δράση. Επίσης η ρεσβερατρόλη έχει νευροπροστατευτικές λειτουργίες και βοηθάει τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, βελτιώνοντας τη μνήμη. Τα σταφύλια έχουν επίσης αντιγηραντικές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τα σταφύλια ωφελούν τους ασθενείς με στεφανιαία νόσο, αυξάνοντας τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα τους, που βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων(αγγειοδιαστολή) και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Μπορούν επίσης να αποτρέψουν τον υπερβολικό σχηματισμό θρόμβων, την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Επίσης είναι κατάλληλο για κατανάλωση και από διαβητικούς γιατί έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η συστηματική σταφυλοθεραπεία έστω και για 3-7 ημέρες μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες όπως δυσκοιλιότητα, ρευματισμούς, αρθριτικά, άσθμα, βρογχίτιδα, παχυσαρκία κ.α. Ως σταφυλοθεραπεία ορίζεται η αποκλειστική μονοφαγία από σταφύλι και νερό για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν επιβάλλεται να καταναλώνουμε συχνά σταφύλι και σταφίδες καθώς και λίγο κόκκινο κρασί (1-3 ποτήρια ημερησίως).





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: