Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Το μυστικό για να κοιμάσαι βαθιά, ενώ κάνεις δίαιτα



Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο σε περιόδους που ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής είτε για αποτοξίνωση είτε για αδυνάτισμα να …χάνουμε τον ύπνο μας.


Γι αυτό δεν ευθύνεται το αίσθημα της πείνας αλλά κυρίως το γεγονός ότι ο οργανισμός μας γεμίζει ενέργεια ενώ παράλληλα αποτοξινώνεται.

Για όλα όμως υπάρχει λύση και τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα τη δίνει ένα τελευταίο επιστημονικό τέχνασμα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε άμεσα.

Οι ειδικοί επιστήμονες μάλιστα, εγγυώνται ότι ακολουθώντας αυτή τη μαθηματική ακολουθία δεν θα σας πάρει πάνω από ένα λεπτό για να μπορέσετε να κοιμηθείτε.

Πρόκειται για μια μέθοδο οποία στηρίζεται στην μαθηματική ακολουθία: 4-7-8. Τι είναι αυτή η ακολουθία; Σύμφωνα με την ολιστικό σε θέματα υγείας, δρ Andrew Weil, είναι ένα κόλπο που με βάση τις αναπνοές που θα πάρουμε πριν κοιμηθούμε θα βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

Η δρ Andrew Weil, τονίζει ότι με τη μέθοδο της, εγγυάται σίγουρο ύπνο πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό. Πως γίνεται αυτό; «Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε» θα πει και θα συνεχίσει: «Οι αναπνοές μας, είναι κοφτές και ρηχές ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες»

Άρα το θέμα βρίσκεται στην αναπνοή και τη χαλάρωση. Σύμφωνα με την Weil, πρέπει να πάρουμε περισσότερο οξυγόνο στους πνεύμονες και επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό. Η πρόταση της είναι: α) να εισπνεύσουμε από τη μύτη οξυγόνο για 4 δευτερόλεπτα. β) στη συνέχεια να κρατήσουμε την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα και γ) να εκπνεύσουμε αργά επί 8 δευτερόλεπτα.

Η Weil, υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία (4-7-8) ο οργανισμός ηρεμεί, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε. Στις ΗΠΑ, η μέθοδος αυτή αρχίζει και γίνεται μόδα, αλλά επιστημονικά ακόμη δεν έχει αποδειχτεί κατά πόσο βοηθάει ή όχι.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: