Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Συμβουλές για τη φροντίδα των ποδιών σας στις διακοπές



Οι διακοπές, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους, τον τόπο προορισμού, τον προϋπολογισμό ή την παρέα, είναι μια ευκαιρία αναζωογόνησης και φροντίδας του εαυτού μας. Για όλους μας πέρασε ένας χειμώνας με διαρκές τρέξιμο και κούραση. Τα πόδια μας ήταν αυτά που σήκωσαν το μεγαλύτερο φορτίο, ενώ το καλοκαίρι επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο και όχι μόνο από την άνοδο της θερμοκρασίας.


Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο όσον και να μας αρέσει για να αποκτήσουμε το πολυπόθητο μαύρισμα, αλλά και σε συνδυασμό με τα ψηλά παπούτσια που καταπονούν τα πόδια μας έχει αρνητικές επιπτώσεις. Μερικές από αυτές είναι το αίσθημα βάρους, το οίδημα (πρήξιμο), ο πόνος και η κούραση.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Περιορίστε το αλάτι: Το αλάτι ευνοεί την κατακράτηση υγρών. Καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά, που έχουν διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες και επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καλή υγεία των αγγείων.

Αποφύγετε να φοράτε ψηλά τακούνια ακόμη και στις διακοπές σας. Προτιμήστε πιο χαμηλά και άνετα παπούτσια.

Όταν ξεκουράζεστε, τοποθετήστε τα πόδια σας ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα σας (π.χ. πάνω σε ένα μαξιλάρι).

Κολυμπήστε στη θάλασσα, είναι ο καλύτερος τρόπος άσκησης για τους μυς και τα αγγεία. Το νερό κάνει ευεργετικό μασάζ σε όλο το σώμα και παράλληλα ο οργανισμός σας επωφελείται από τα ευεργετικά του συστατικά.

Περπατήστε. Συνδυάζει την άσκηση και την ευεξία.
Αποφύγετε τη ζέστη σε όλες της τις μορφές (σάουνα, χαμάμ, ηλιοθεραπεία), διότι ευνοεί το πρήξιμο στα πόδια.

Κάντε συχνά επαλείψεις με bio-φλαβονοειδή σκευάσματα (κρέμα και gel), που θα βρείτε στα φαρμακεία. Είναι προϊόντα τα οποία έχουν εξεταστεί και εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη μείωση της εμφάνισης οιδημάτων (πρησμένα πόδια) και την ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους και πόνο και το καλό προφίλ ασφάλειας.
Καλές και ευχάριστες διακοπές!
Γράφει ο Δρ Ιωάννης Κωτσικόρης, Αγγειοχειρουργός, MD, PhD, MSc.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: