Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Όταν τα ψέματα κάνουν καλό σε μια σχέση



Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η ιδανική επιλογή, όπως επιβεβαίωσε βρετανική έρευνα. Σε ποιες περιπτώσεις όμως... αντενδείκνυται από τους ειδικούς;


Από μικροί μαθαίνουμε ότι βασικό συστατικό της αγάπης είναι η ειλικρίνεια. Όμως μια βρετανική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society, διαπίστωσε ότι κάποια ψεματάκια όχι μόνο δεν βλάπτουν τη σχέση, αλλά μπορούν ακόμη και να την κάνουν πιο δυνατή.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που τη διεξήγαγαν, «ωφέλιμα» ψέματα είναι αυτά που λέμε για να προστατεύσουμε τα αισθήματα του συνομιλητή μας. Γιατί όπως έχει πει και η γνωστή ψυχοθεραπεύτρια Έστερ Περέλ, στην ειλικρίνεια δεν καλούμαστε μόνο να υπηρετήσουμε την αλήθεια, αλλά να σκεφτούμε και πώς θα μπορέσει να ζήσει ο άλλος με αυτήν. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και τα ψέματα που σαμποτάρουν μια σχέση, δηλαδή όσα ξεστομίζουμε μόνο και μόνο για να καλύψουμε ένα δικό μας σφάλμα.

Δύο παραδείγματα: Αν κρύψουμε από το σύντροφό μας το πάθος μας να ξοδεύουμε χρήματα από το -στενό- οικογενειακό προϋπολογισμό σε αγορές πολυτελείας, θα υπονομεύσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του. Αν όμως η ερωτική ζωή μας περνάει κρίση, το καλύτερο θα ήταν ίσως να αποφύγουμε να του πούμε «δεν με ελκύεις πια ως εραστής», αλλά να βρούμε έναν πιο διπλωματικό τρόπο να του μιλήσουμε για την απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας μας.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: