Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο το Σεπτέμβρη



Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της επιστροφής στην καθημερινότητα μετά από την απόδραση των καλοκαιρινών διακοπών, δε χρειάζεστε όμως να τα βάφετε μαύρα.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες μήνες του χρόνου, φέρνοντας εκτός από νέες αρχές και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το ελληνικό καλοκαίρι πηγαίνει πίσω αρκετές εμπορικές ταινίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που βρίσκουν το δρόμο προς τις αίθουσές μας λίγο αργότερα, στις αρχές του φθινοπώρου. Και ο φετινός Σεπτέμβρης λοιπόν βρίθει από κινηματογραφικές επιλογές και αν συνυπολογίσουμε και το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, το σινεφίλ κοινό θα κάνει πρόωρα Χριστούγεννα.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε πέντε ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το Σεπτέμβρη στους κινηματογράφους.

«Τα μυαλά που κουβαλάς»
Τα τελευταία χρόνια η Pixar πέρασε μια φάση αμφισβήτησης. Όταν έχεις θέσει τον πήχη στα ύψη με ταινίες όπως το «Γουόλ-Υ», τον «Ρατατούη», το «Ψηλά στον ουρανό» και φυσικά την τριλογία «Toy Story», ο κόσμος έχει ανάλογες απαιτήσεις και στη συνέχεια. Και για να είμαστε ειλικρινείς, το σερί «Αυτοκίνητα 2», «Brave» και «Μπαμπούλες πανεπιστημίου» δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει το στούντιο.
Η περίοδος της καλλιτυεχνικής ανομβρίας φαίνεται πως έλαβε τέλος με το «Inside Out» που στα ελληνικά μεταφράστηκε «Τα μυαλά που κουβαλάς». Ένα 11χρονο κορίτσι μετακομίζει από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες στο Σαν Φρανσίσκο και παρακολουθούμε τη δύσκολη μετάβασή της στη μεγάλη πόλη μέσα από πέντε βασικά συναισθήματα που βρίσκονται σε κόντρα μέσα στον εγκέφαλό της. Η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Απέχθεια και η Θλίψη είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας και η ιδέα από μόνη της μας προδιαθέτει για την επιστροφή της Pixar στα αριστουργήματα. Σε αυτό συναινούν και οι κριτικοί, οπότε καταλαβαίνετε την ανυπομονησία μας.
Ημερομηνία εξόδου: 3 Σεπτεμβρίου

«Κωδικό όνομα U.N.C.L.E.»
Αφού ο Γκάι Ρίτσι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον Sherlock Holmes του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, πάει πίσω στο χρόνο και επαναφέρει στο προσκήνιο τη σειρά «The Man from U.N.C.L.E.», η οποία ήταν αρκετά δημοφιλής στα 60s. Η ταινία διατηρεί το χρόνο στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και στέλνει τους Χένρι Κάβιλ, Άρμι Χάμερ και Αλίσια Βικάντερ σε μια διεθνική αποστολή με διακύβευμα την παγκόσμια ειρήνη. Οι κριτικές που έρχονται από το εξωτερικό διίστανται, κάτι το οποίο μας ιντριγκάρει. Το φωτογενές καστ πάντως κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις.
Ημερομηνία εξόδου: 10 Σεπτεμβρίου

«Η Ρίκι και η ροκ»
Η Μέριλ Στριπ έχει δημιουργήσει ένα κοινό που την ακολουθεί σε όλες τις δουλειές της τα τελευταία χρόνια. Αφού κέρδισε το τρίτο της Όσκαρ το 2012, οι ρόλοι της έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν (λίγο) από τα οσκαρικά κλισέ. Μετά από «Τα μυστικά του δάσους», σειρά έχει το «Η Ρίκι και η ροκ» στο οποίο υποδύεται μια ροκ σταρ που παράτησε την οικογένειά της για χάρη της καριέρας της και τώρα επιστρέφει πίσω προσπαθώντας να επανορθώσει για το χαμένο χρόνο. Η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου με Όσκαρ, Τζόναθαν Ντέμε («Η σιωπή των αμνών», «Φιλαδέλφεια») και το σενάριο υπογράφει η Ντιάμπλο Κόντι («Juno», «Young Adult»). Κάτι καλό μπορεί να βγει από εδώ, εκτός φυσικά από την οσκαρική υποψηφιότητα της Στριπ.
Ημερομηνία εξόδου: 10 Σεπτεμβρίου

«Ant-Man»
Η Marvel έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα σαρωτικής επιτυχίας που μπορεί πλέον να δημιουργεί ταινίες με σούπερ ήρωες από το πίσω ράφι και να συνεχίζει τα κέρδη στο μποξ όφις. Αυτή τη φορά στο προσκήνιο έρχεται ο Ant-Man ή… Άνθρωπος Μυρμήγκι. Η δημιουργία της ταινίας υπήρξε ταραχώδης, αφού ο Έντγκαρ Ράιτ που είχε αναλάβει αρχικά τη σκηνοθεσία αποπέμφθηκε επειδή το όραμά του κρίθηκε αρκετά πρωτοποριακό για τα γούστα της Marvel και έτσι στη θέση του ήρθε ο Πέιτον Ριντ για να βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.
Τον Ant-Man υποδύεται ο αειθαλής Πολ Ραντ, ενώ στο συμπαθητικό καστ συμμετέχουν ο Μάικλ Ντάγκλας, Εβάντζελιν Λίλι, Κόρι Στολ, Μπόμπι Καναβάλε και Μάικλ Πένια. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, εκτιμούμε ωστόσο την μικρότερη κλίμακα για αλλαγή σε σχέση με τους «Εκδικητές» και καλωσορίζουμε τον Πολ Ραντ στο υπερηρωικό είδος.
Ημερομηνία εξόδου: 17 Σεπτεμβρίου

«Minions»
Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τα Minions. Τα κίτρινα πλάσματα που παρουσιάστηκαν στο «Εγώ, ο απαισιότατος» το 2010 αγκαλιάστηκαν αμέσως από το παιδικό (και μη) κοινό και η φήμη τους ξεπέρασε το μέγεθος της ίδιας της ταινίας. Όπως ήταν λοιπόν λογικό, απέκτησαν τη δική τους ταινία για να κάνουν ελεύθερα όλα τα γκαγκς τους δίχως κανέναν περιορισμό. Οι κριτικοί κάνουν λόγο για μια ταινία που λειτουργεί περισσότερο μέσα από σκετσάκια παρά από κάποια κεντρική πλοκή, ό,τι και να πουν πάντως οι πολυπληθείς οπαδοί των Minions θα συρρεύσουν στις αίθουσες.
Ημερομηνία εξόδου: 24 Σεπτεμβρίου




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: