Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αποκλεισμός καταστροφή από Καμπάλα. Ένας Ντοντό τους έκανε «γιογιο» και ο ΠΑΟ εκτός Ευρώπης!



Εκτός Ευρώπης έμεινε ο Παναθηναϊκός, καθώς στον 2ο αγώνα με την Καμπάλα για τα πλέι οφ του Europa League, έμεινε στο 2-2 μέσα στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και αποκλείστηκε.


Η Καμπάλα μετά το 0-0 στο Μπακού απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης, αφήνοντας το «τριφύλλι» να... σκέφτεται μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις και τη διοίκηση το πώς θα διαχειριστεί αυτή την καταστροφική βραδιά.

Ο Βραζιλιάνος, Ντοντό, πέτυχε και τα δύο τέρματα των Αζέρων (6΄, 60΄), ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπεργκ (1-1) στο 34΄ και ο Νάνο στο 78΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός «έφυγε» νωρίς από το Champions League, ο κόσμος του δεν αντέδρασε, ωστόσο, μετά τον αποψινό οδυνηρό αποκλεισμό από μία ομάδα που δεν... υπάρχει στον ευρωπαϊκό χάρτη το κλίμα εναντίον του Γιάννη Αναστασίου και των παικτών (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι, πλέον, εξαιρετικά βαρύ.

Απέναντι σε μία ομάδα που σαφώς και είναι του χεριού του ο Παναθηναϊκός απέτυχε να πάρει αυτό που ήθελε, παρά το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, εμφάνισε ξανά τα γνωστά του προβλήματα στην άμυνα και μοιραία αποκλείστηκε. Πλέον, η διοίκηση έχει το λόγο…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Η πίεση ψηλά των «πρασίνων» στο 3ο λεπτό έφερε αποτέλεσμα, με το Νίνη να βγαίνει προς το κέντρο της εστίας των Αζέρων και με δυνατό τεχνικό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπεζοντόσνι.

Η... ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 6΄. Από κτύπημα κόρνερ της Καμπάλα, ο Ντοντό στο πρώτο δοκάρι εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. Άλλη μια αδράνεια των αμυντικών των «πρασίνων» που την... πλήρωσε η ομάδα του Αναστασίου.

Στο 7΄ ο Πράνιτς λίγο έλλειψε να... εξιλεωθεί που «έχασε» το Ντοντό νωρίτερα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 9΄ ο γκολκίπερ της Καμπάλα είπε «όχι» στην κεφαλιά του Καρέλη μετά το φάουλ του Νάνο.

Ήταν λογικό το γρήγορο τέρμα της Καμπάλα να αγχώσει τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την περιοχή του Στιλ, από την άλλη οι «πράσινοι» δε μπορούσαν να συνδυαστούν, έκαναν πολλές λάθος μεταβιβάσεις και με βαθιές μπαλιές επιχειρούσαν να βρουν τον Μπεργκ, χωρίς αποτέλεσμα.

Η κλάση του Σουηδού στράικερ, όμως, επιτρέπει στον Παναθηναϊκό ακόμη κι όταν κάνει κακό ματς να βρίσκει τον τρόπο να... αναπνέει.

Ετσι, στο 34΄ από την χαμηλή σέντρα του Καρέλη ο Μπεργκ με σουτ πάνω στην κίνηση άφησε «άγαλμα» τον Μπεζοντόσνι κι έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Στα υπόλοιπα 12 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πάρουν σκορ πρόκρισης πριν κλείσει το ημίχρονο, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους καθώς από την κεφαλιά του Βερνίντουμπ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι (δεύτερο) κι έφυγε κόρνερ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Χρίγκορτσουκ κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι, αλλά μετά το 50΄ ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Οι «πράσινοι» έβαλαν κάτω τη μπάλα και προσπαθούσαν από τα πλάγια να βρουν τους διαδρόμους, με την πρώτη καλή φάση να δημιουργείται στο 56΄, όταν η κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ένα ακόμη παιδαριώδες λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού στο 60΄ από μία ομάδα που δεν… υπήρχε μεσοεπιθετικά στο γήπεδο, έφερε το 1-2. «Δράστης» και πάλι ο Ντοντό ο οποίος βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας και με σουτ «εκτέλεσε» τον Στιλ!

Κι ενώ η πλάστιγγα του αγώνα είχε γείρει προς τη μεριά των φιλοξενούμενων ο Παναθηναϊκός από τη γκρίνια, την απογοήτευση και τη μουρμούρα στις εξέδρες, έφτασε και πάλι να διεκδικεί την πρόκριση.

Αιτία γι΄ αυτό στάθηκε η φάση του 78ου λεπτού και το φάουλ που εκτέλεσε ο Νάνο, η μπάλα βρήκε στο τείχος άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα (2-2), δίδοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο 89΄ ο Μπεργκ έχασε απίστευτη ευκαιρία να χαρίσει την πρόκριση στο «τριφύλλι», όταν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Μπεζοντόσνι.

Οι «πράσινοι» μετά και το νέο «χαστούκι» που δέχτηκαν δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς τους γνώρισαν έναν αποκλεισμό που δεν αρμόζει στην ευρωπαϊκή τους ιστορία.

Διαιτητής: Ιβάν Κρούτσλιακ (Σλοβακία)

Κίτρινες: Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Καμπάλα – Βερνίντουμπ, Γκάι, Ρικαρντίνιο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Μπούρμπος (77΄ Λαγός), Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς (66΄ Πέτριτς), Νίνης, Μπεργκ, Καρέλης (67΄ Κλωναρίδης)

ΚΑΜΠΑΛΑ (Ρ.Χρίγκορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βερνίντουμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ, Ζετς (86΄ Ζαμάλοφ), Γκάι, Ζένιοφ, Ντοντό, Αντόνοφ





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: