Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

9 πράγματα που βλάπτουν την υγεία σου και δεν το ήξερες!



Το άγχος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που καταστρέφει την υγεία μας, με τρόπο ύπουλο. Γι’ αυτό και πρέπει όσο γίνεται, να το περιορίσεις. Δυστυχώς, όλοι ζούμε μέσα στο άγχος, γι’ αυτό και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία.
Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στα βασικά πράγματα τις καθημερινότητας που μας προκαλούν στρες, όπως τα χρήματα και οι λογαριασμοί, η οικονομία της χώρας γενικά, οι ασθένειες και ο εργασιακός μας χώρος και ξεχνάμε να δώσουμε προσοχή στα πιο μικρά και καθημερινά, που βλάπτουν την υγεία μας αρκετά, μας δημιουργούν άγχος, χαλούν τη διάθεσή και την ισορροπία μας. Ποια είναι αυτά;


Πηγαίνεις για ύπνο αργά;

Αν ξαπλώνεις μετά τα μεσάνυχτα, αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους, ευδοκιμούν αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου, γίνεσαι ανήσυχη και η διάθεσή σου πέφτει. Αντίθετα, αν πηγαίνεις για ύπνο νωρίς, ο οργανισμός σου ξεκουράζεται και χαλαρώνει από τις έγνοιες και το στρες που βιώνεις καθημερινά. Άσχετα με το πόσες ώρες κοιμάσαι, αν κοιμάσαι αργά, αυξάνεις την ένταση και τα αρνητικά συναισθήματα και μπορεί να παρουσιάσεις συμπτώματα κατάθλιψης. Μια καλή λύση για να αποβάλλεις αυτή την βλαβερή για τον οργανισμό σου συνήθεια, είναι να προετοιμάζεις τον εαυτό σου δύο ώρες πριν πας για ύπνο. Κλείσε τον υπολογιστή σου, αποσυνδέσου από το Facebook, μην κοιτάξεις τα mail σου, σταμάτα οποιαδήποτε δουλειά κάνεις και χαλάρωσε στον καναπέ ή στο μπαλκόνι σου. Αφού φας το βραδινό σου γεύμα, κάνε ένα μπάνιο, μία ώρα πριν πας για ύπνο. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα σου θα αρχίσει να χαλαρώνει. Το ίδιο και το μυαλό σου. Αν δεν νυστάζεις, μην πιέσεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί. Κλείσε τα μάτια σου και χαλάρωσε στο απόλυτο σκοτάδι. Γρήγορα, θα παραδοθείς στο Μορφέα.

Λες ψέματα;

Ακόμα και το πιο αθώο, μικρό ψεματάκι, μπορεί να σου προκαλέσει άγχος και αρνητικά συναισθήματα. Όταν λέμε ψέματα, έχουμε το φόβο και το άγχος, μήπως κάποιος το ανακαλύψει. Επίσης, μπαίνουμε στη διαδικασία να στηρίξουμε το ψέμα που έχουμε πει κι αυτό μας προκαλεί ακόμα περισσότερο άγχος. Το στομάχι σου σφίγγεται και σε πιάνει κρύος ιδρώτας, Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής και να μη φοβάσαι την αλήθεια. Στο τέλος, αυτή επιβραβεύεται. Ακόμα κι αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα εκτιμήσουν την αλήθεια σου, εσύ θα νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Πίνεις πολλούς καφέδες;

Έναν καφέ τον χρειάζεσαι, όπως και οι περισσότεροι. Σου δίνει ενέργεια και είναι απαραίτητος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Η καφεΐνη όμως, τρέφει το άγχος, αυξάνει την αδρεναλίνη, την κορτιζόλη και την πίεση του αίματος, οπότε προσοχή στην ποσότητα! Αν πίνεις λοιπόν, αρκετούς καφέδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, μια καλή αρχή είναι να σταματήσεις την καφεΐνη, με το που σχολάσεις από τη δουλειά σου.

Προσοχή με το αλκοόλ

Αυξάνει και αυτό τα επίπεδα τις κορτιζόλης και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στο άγχος. Επίσης, επηρεάζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον βραδινό σου ύπνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάζεται να το κόψεις, αρκεί να είσαι λίγο πιο προσεκτική με την ποσότητα. Οι ειδικοί προτείνουν ένα ποτηράκι αλκοόλ καθημερινά για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες.

Κάνε γυμναστική, αλλά με μέτρο

Η άσκηση κάνει πολύ καλό στην υγεία σου. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αρκεί όμως να μην το παρακάνεις. Μάθε να ακούς το σώμα σου και μην το πιέζεις παραπάνω από όσο αντέχει. Μπορεί κάποια μέρα να είσαι αρκετά κουρασμένη και να μην μπορείς να βγάλεις το πρόγραμμα της ημέρας στο γυμναστήριο, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν πιεστείς υπερβολικά, θα αυξήσεις τα επίπεδα του στρες στον οργασνισμό σου και τελικά η γυμναστική, που στην ουσία σε χαλαρώνει, κάθε άλλο παρά ευδιάθετη θα σε κάνει να νιώσεις. Προσάρμοσε τη γυμναστική με τη διάθεσή σου, ώστε να επωφελείσαι από αυτή και όχι να σε κάνει να νιώθεις χειρότερα.

Κοιτάς συνεχώς τα mail σου;

Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα που θα ασχοληθείς με τα mail σου, ή κοίτα τα εισερχόμενά σου ανά μία ώρα, μέχρι να σχολάσεις από τη δουλειά σου και όχι συνεχώς. Οι έρευνες λένε να μην κοιτάς τα mail σου πάνω από 3 φορές την ημέρα και είναι κάτι που νομίζω ότι πρέπει να εφαρμόσεις.

Η ηχορύπανση

Ο θόρυβος από τα αμάξια, τις κόρνες, το πλυντήριο της από πάνω και το μωρό που κλαίει συνεχώς, μπορεί να σε τρελάνουν. Ο θόρυβος, αυξάνει το άγχος, σου δημιουργεί ένταση και νεύρα, αυξάνει την κορτιζόλη στον οργανισμό σου και μπορεί ακόμα να δημιουργήσει και καρδιοαναπνευστικές νόσους. Ειδικά όταν ο θόρυβος αυτός είναι υπερβολικά ενοχλητικός, δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς και δεν μπορείς να κάνεις και κάτι για να τον σταματήσεις, ή τουλάχιστον να μην τον ακούς. Αν λοιπόν, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, παρά να τον ανεχτείς, βάλε λίγη μουσική. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αν πάλι εργάζεσαι στο σπίτι και η μουσική σε αποσυντονίζει το ίδιο με τον θόρυβο, αγόρασε ωτοασπίδες και θα σωθείς!

Οι μετακινήσεις

Αν χρησιμοποιείς τα μέσα, ο κόσμος και ο πανικός, σου δημιουργούν συχνά νεύρα και άγχος. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει παιδεία στην κοινωνία. Σπρώχνονται, φωνάζουν, τσακώνονται. Κανένας σεβασμός στον διπλανό και αυτή η κατάσταση σου σπάει τα νεύρα. Ακόμα και αμάξι να έχεις, η κίνηση στο δρόμο και οι έξαλλοι οδηγοί, μπορούν να σου χαλάσουν την ημέρα και να σε αναστατώσουν. Η καλύτερη λύση είναι να το δεις πιο χαλαρά, για να πάψεις να τρελαίνεσαι. Να αποδεχτείς την κοινωνία και το χαμό που επικρατεί σε αυτή. Ευτυχώς υπάρχουν και αρκετοί ευγενικοί και με τρόπους άνθρωποι εκεί έξω. Ή μήπως να πάρεις ένα ποδήλατο; Για τις κοντινές διαδρομές σου, έστω.

Πρόσεχε τη διατροφή σου

Προσπάθησε να αποφεύγεις το έτοιμο φαγητό και να κάνεις όσο το δυνατόν πιο υγιεινές επιλογές. Κάνε συχνά γεύματα, απέφυγε τη ζάχαρη και απόλαυσε ένα πιο υγιές και όμορφο σώμα.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: