Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

8 σημάδια ότι κοιμάσαι λάθος



Καλύτερη ποιότητα ύπνου, σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής


1. Κοιμάσαι με ανοιχτή τηλεόραση ή λάπτοπ

Το φως που βγαίνει από την οθόνη επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο σου αφού δεν αφήνει τον εγκέφαλό σου να χαλαρώσει και να ξεκινήσει την διαδικασία που απαιτείται για να κοιμηθεί. Βεβαιώσου λοιπόν ότι καμία συσκευή δε θα διακόψει και δε θα επηρεάσει τον ύπνο σου προτού πέσεις στο κρεβάτι.

2. Κοιμάσαι σε λάθος στρώμα

Είτε είναι πολύ παλιό, είτε πολύ σκληρό, είτε πολύ μαλακό, με αποτέλεσμα να βλάπτει τη σπονδυλική σου στήλη.

3. Κοιμάσαι σε εμβρυϊκή στάση

Έτσι δυσκολεύεται η αναπνοή σου και μειώνεται η ποιότητα του ύπνου σου. Τοποθέτησε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου και ένα ανάμεσα στα χέρια σου για να χαλαρώσεις τα άκρα και τη σπονδυλική στήλη.

4. Κοιμάσαι σε πολύ φουσκωτό μαξιλάρι

Το σωστό μαξιλάρι ανασηκώνει ελαφρά λίγα εκατοστά το κεφάλι και τον αυχένα σου ώστε να διατηρείται σε ευθεία η σπονδυλική σου στήλη.

5. Ξαπλώνεις με γεμάτο στομάχι

Το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να είναι 3 ώρες πριν κοιμηθείς και να αποτελείται από ελαφριά φαγητά, όπως είναι η σαλάτα και το γιαούρτι. Αλλιώς κινδυνεύεις από καούρα και δυσπεψία.

6. Δεν έχεις συγκεκριμένες ώρες που κοιμάσαι

Αν δεν έχεις κάποιο ωράριο, βγάζεις τελείως εκτός προγράμματος το σώμα σου με αποτέλεσμα να μην ξέρει πότε μπορεί να ξεκουραστεί και πότε όχι. Για αυτό δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις τα πρωινά. Δοκίμασε να διατηρήσεις ένα πρόγραμμα και θα δεις τη διαφορά!

7. Κοιμάσαι μπρούμυτα

Η αγαπημένη αλλά και χειρότερη στάση ύπνου. Έτσι δεν αναπνέεις σωστά και στρίβεις υπερβολικά τη σπονδυλική σου στήλη όταν έχεις το κεφάλι σου γυρισμένο στο πλάι. Αυτή η στάση μακροπρόθεσμα θα σου προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη. Για να βοηθήσεις τη σπονδυλική σου στήλη, βάλε ένα μαξιλάρι κάτω από το χέρι και το γοφό σου. Αν πάλι κλωτσάς κατά τη διάρκεια του ύπνου δοκίμασε να βάλεις ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σου για να μειώσει την πίεση που δέχεται η μέση σου.

8. Χρησιμοποιείς μαξιλάρι μόνο για το κεφάλι σου

Κι όμως! Αν κοιμάσαι ανάσκελα τοποθέτησε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σου για να μειώσεις την πίεση που δέχεται η μέση σου. Αν κοιμάσαι στο πλάι τοποθέτησε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου για να ευθυγραμμίζεται σωστά η σπονδυλική σου στήλη και πάρε ένα αγκαλιά για να υποστηρίζονται σωστά τα χέρια σου.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: