Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Tραπεζίτες: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του ημερήσιου ορίου αναλήψεων κάτω από τα 60 ευρώ



Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί το ημερήσιο όριο αναλήψεων, από τα ΑΤΜ, κάτω από τα 60 ευρώ, διαβεβαιώνουν οι τραπεζίτες που συμμετείχαν στη διευρυμένη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ήδη δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής, Λούκα Κατσέλη, οι τράπεζες έχουν απόθεμα ρευστότητας 1 δισ. ευρώ έως το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου.

Τα μηχανήματα (ΑΤΜ) είναι φορτωμένα για όλο το Σαββατοκύριακο, διαβεβαίωσε από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.

Όπως διαβεβαίωσαν οικονομικό επιτελείο και τραπεζίτες, η ρευστότητα στα ΑΤΜ είναι εξασφαλισμένη έως τη Δευτέρα.

Το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και ανάλογα με την απόφαση από το στρατηγείο του Μάριο Ντράγκι θα χαραχθούν και τα επόμενα βήματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται εδώ πως έχει ήδη συσταθεί επιτροπή της ΤτΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, προκειμένου να εξεταστεί το πλαίσιο των υπηρεσιών διευκόλυνσης συναλλαγών.

Στη σύσκεψη από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

Από την πλευρά των τραπεζιτών συμμετείχαν: από την Εθνική τράπεζα η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Eurobank οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, από την Aplha Bank οι κ.κ. Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης, από την Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος, από την Attica Bank οι κ. κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος μετείχε ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος.

Στη σύσκεψη το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: