Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Θέλεις να έχεις ανεβασμένη διάθεση, γερή μνήμη και ενέργεια στα ύψη; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα!



Το ήξερες ότι η αίσθηση της όσφρησης είναι 10.000 φορές πιο δυνατή από της γεύσης;


Κι όμως η αίσθηση της όσφρησης είναι 10.000 φορές περισσότερο ακριβής από την αίσθηση της γεύσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουμε εκατομμύρια υποδοχείς όσφρησης στη μύτη μας. Όταν αυτοί ανιχνεύσουν μια μυρωδιά, στέλνουν την πληροφορία στον οσφρητικό βολβό, ένα σύμπλεγμα στον εγκέφαλο το οποίο ταξινομεί τα μηνύματα που καταφθάνουν στον εγκέφαλο και τα μεταφέρει στο μεταιχμιακό σύστημα. Αυτό το αρχέγονο τμήμα του εγκεφάλου εξουσιάζει πολλές αναμνήσεις, συναισθήματα και μερικές από τις πιο βασικές συμπεριφορές μας, όπως το στρες, τη σεξουαλική διέγερση αλλά και την αίσθηση χαράς και ευχαρίστησης. Με άλλα λόγια, υπάρχουν οι μυρωδιές οι οποίες αποδεδειγμένα μειώνουν τα επίπεδα του στρες, βελτιώνουν την πνευματική και τη σωματική κατάσταση, καταπραΰνουν τους πόνους, περιορίζουν την αϋπνία, ενώ σύμφωνα με όσα δείχνουν οι έρευνες, μας βοηθούν να χάσουμε βάρος. Παρακάτω θα βρείτε ποιες είναι και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας.

Για να αποφύγετε την επιδρομή στο ψυγείο
Μυρίστε πράσινο μήλο ή μια άλλη αγαπημένη σας μυρωδιά Σύμφωνα με τους ειδικούς τους μια αγαπημένη μυρωδιά έχει τη δύναμη να σας αποτρέψει από τις επιδρομές στο ψυγείο, αλλά και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε σταδιακά τις λιγούρες. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης μελέτης, μάλιστα, οι ερευνητές του Smell & Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο έδωσαν σε υπέρβαρους ανθρώπους να μυρίσουν μπανάνα, πράσινο μήλο, και μέντα τη στιγμή που ένιωθαν λιγούρες. Τα άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνα στα οποία δεν μύρισαν κάποια αγαπημένη τους μυρωδιά. Στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο Τοποθετήστε σε αυτούς τους χώρους ένα βάζο με αιθέρια έλαια από μια αγαπημένη σας μυρωδιά. Σταδιακά, θα δείτε ότι μυρίζοντάς το θα αποφεύγετε όλο και περισσότερο τις... επισκέψεις στην κουζίνα.

Για να κατευνάσετε το στρες
Μυρίστε πορτοκάλι ή λεβάντα Σε μια αυστριακή μελέτη, οι ερευνητές άφησαν να αναδυθούν μυρωδιές πορτοκαλιού και λεβάντας κοντά σε κάποιους συμμετέχοντες ενώ εκείνοι συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο. Τα άτομα αυτά ένιωσαν μετά από λίγο λιγότερη ανησυχία, είχαν περισσότερες θετικές σκέψεις και λιγότερο στρες και ένταση σε σύγκριση με τα άτομα στα οποία δεν δόθηκε κανένα άρωμα ή μυρωδιά. Στο γραφείο Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή πορτοκαλιού σε ένα μαντήλι και τοποθετήστε το σε ένα συρτάρι. Ανατρέξτε σε αυτό όταν ο δείκτης στρες σας χτυπήσει κόκκινο.

Για να αισθάνεστε πιο δυνατοί κατά την άσκηση
Μυρίστε μέντα Σε μελέτη που έγινε στο Wheeling Jesuit University, ερευνητές έδωσαν σε παίκτες μπάσκετ να μυρίσουν έλαιο μέντας. Το αποτέλεσμα; Οι παίκτες δήλωσαν ότι είχαν περισσότερη ενέργεια αλλά και αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους. Στο γυμναστήριο Για άμεση αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια της καθημερινής προπόνησής σας, μυρίστε μαντιλάκια με άρωμα μέντας.

Για να εμπεδώσετε μια καινούργια γνώση
Μυρίστε δεντρολίβανο Την επόμενη φορά που μια παρουσίαση ή η εφαρμογή ενός καινούργιου software προγράμματος σας δημιουργεί πρόβλημα, σταματήστε λίγο και αναλογιστείτε την Οφηλία του Σαίξπιρ. Αφού ο Άμλετ την οδήγησε στην τρέλα, εκείνη τριγυρνούσε στο κάστρο μαζεύοντας άνθη δεντρολίβανου και σιγομουρμούριζε «Αυτό είναι για τις θύμησες». Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northumbria στη Μεγάλη Βρετανία ανακάλυψαν ότι η Οφηλία είχε βρει κάτι ιδιαίτερο στο δεντρολίβανο. Έτσι, έβαλαν 48 φοιτητές να μυρίσουν ελεύθερα σε μία αίθουσα το άρωμα από τα άνθη του δεντρολίβανου. Στη συνέχεια, είδαν ότι το συγκεκριμένο γκρουπ πήγε εξαιρετικά καλά στα τεστ μνήμης στα οποία τους υπέβαλαν, ενώ ήταν σε επαγρύπνηση και κατά τις παραδόσεις των μαθημάτων. Στο γραφείο και το εφηβικό δωμάτιο Αγοράστε 1-2 γλαστράκια δεντρολίβανου και τοποθετήστε τα στο περβάζι έξω από το χώρο όπου εργάζεστε εσείς ή μελετούν τα παιδιά σας. Η απόδοσή και η μνήμη σας θα βελτιωθούν... οικογενειακά!

Για να αναζωογονήσετε τη libido σας
Μυρίστε πούδρα μωρού Τόσο η μυρωδιά της πούδρας μωρού όσο και εκείνες του αγγουριού και της κολοκύθας έχει αποδειχτεί ότι ξεσηκώνει γυναίκες και άντρες αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα κατά 13%. Στο υπνοδωμάτιο Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας ρίχνοντας λίγο ταλκ στην επίμαχη περιοχή λίγο μετά το ντους. Εναλλακτικά, αν ετοιμάζετε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, συμπεριλάβετε στο μενού λίγη κολοκύθα.

Για να καταπολεμήσετε τον πόνο
Μυρίστε λεβάντα ή μέντα Στην προσπάθεια τους να χρησιμοποιήσουν λιγότερα παυσίπονα κατά τη διάρκεια λαπαροσκοπικής γαστρικής παράκαμψης, οι χειρουργοί στο New York University Medical Center άφησαν τους ασθενείς τους να μυρίζουν έλαιο λεβάντας (το οποίο είχαν εφαρμόσει στη μάσκα αναισθησίας που φορούσαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης). Οι συγκεκριμένοι ασθενείς μετά την επέμβαση χρειάστηκε να λάβουν λιγότερη μορφίνη και λιγότερα αναλγητικά. Επιπλέον, φαίνεται ότι η μέντα βοηθά εξίσου στην ανακούφιση του πόνου, σύμφωνα με γερμανικές έρευνες, μπορεί να περιορίσει και τις κεφαλαλγίες. Στο φαρμακείο του σπιτιού Την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο, στάξτε λίγο αιθέριο έλαιο μέντας ή λεβάντας σε ένα βαμβακερό μαντηλάκι.

Για να νιώσετε νεότεροι
Μυρίστε ροζ γκρέιπφρουτ Η μυρωδιά αυτού του φρέσκου και δροσερού εσπεριδοειδούς μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη περί ηλικίας. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από εθελοντές να αξιολογήσουν την ηλικία 20 μοντέλων των οποίων τις φωτογραφίες είδαν αφού πρώτα μύρισαν ροζ γκρέιπφρουτ, εκείνοι θεώρησαν ότι τα μοντέλα ήταν κατά 3 χρόνια νεότερα. Αντίθετα, η κρίση των εθελοντών των οποίων η γνώμη ζητήθηκε χωρίς πρώτα να μυρίσουν κάτι ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Στο μπάνιο Ψεκάστε στο χώρο σας με έλαιο γκρέιπφρουτ σε μορφή σπρέι λίγο πριν βγείτε ραντεβού ή βόλτα με τον αγαπημένο σας.

Για βαθύ ύπνο
Μυρίστε λεβάντα Σίγουρα έχετε δει τη γιαγιά ή τη μητέρα σας να βάζουν μέσα στο μαξιλάρι τους σακουλάκια λεβάντας. Και μπορεί μέχρι τώρα να πιστεύατε ότι το κάνουν για το υπέροχο άρωμά της, αλλά υπάρχει και άλλη -πιο βαθιά- αιτία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά της λεβάντας αυξάνει τα βραδέα κύματα που είναι υπεύθυνα για το βαθύ μας ύπνο κάθε βράδυ και ότι επιδρά ευνοϊκά σε περιπτώσεις ήπιας αϋπνίας. Στο υπνοδωμάτιο Ψεκάστε με έλαιο λεβάντας σε μορφή σπρέι στο χώρο γύρω από το κρεβάτι σας πριν πάτε για ύπνο.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: